Fine dining otthon: házi ibolyaszörp

Önmagában is finom, de jeges, kávés koktélokban, egyszerű fagyikon és salátaöntetbe keverve is sikered lesz vele úgy, hogy közben nem is kellett sokat dolgoznod az extra hozzávaló elkészítésével.

Jeges fagyishakekben is finom ez a különleges szörp, de egy grillezett sajt tetején is elfér belőle egy-egy kanállal.

Néhány szem szedret jégkockaként is használhatsz.
Néhány szem szedret jégkockaként is használhatsz.Roxiller

Hozzávalók

  • 1 liter víz
  • 1 kiló cukor
  • 25 deka ibolyavirág
  • 2 nagyobb darab biolime karikára vágva
  • 1 deka citromsav
  • 1 darab biocitrom karikára vágva

Elkészítés:

Főzd fel a vizet a cukorral, és ha langyosra hűlt, add hozzá a virágokat és a citromot, lime-ot és citromsavat. Hagyd két napot állni, néha kevergesd meg, majd szűrd át és újra felmelegítve töltsd steril üvegekbe.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek