Ebben pontosan tudod, mi van: friss májpástétom rozmaringgal és aszalt szilvával

Azért mégiscsak jobb egy otthon, frissen készült, néhány összetevős pástétom, mint a májkrém. Percek alatt elkészül és tökéletes egy pirított kenyérszeleten néhány szelet vékonyra vágott uborkával.

Ha a szilvát mással helyettesítenéd, akár aszalt barackkal vagy vörös áfonyával is készítheted.

Langyosan, pirított kalácsszeleteken a legjobb, egy kevés rukkolával a tetején.
Langyosan, pirított kalácsszeleteken a legjobb, egy kevés rukkolával a tetején.Elena Pavlova

Hozzávalók

  • 35 deka csirkemáj
  • ízlés szerint só, rozmaring, bors
  • 1 kisebb marék aszalt szilva kockákra vágva
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 3 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Kissé forgasd meg az olajban a májszeleteket, majd mehetnek a forró kontakrgrillbe 6-7 percre. Ha megsültek, tedd a vajjal és a fűszerekkel egy aprítógépbe, dolgozd krémesre, majd keverd bele a szilvadarabokat is. Langyosan a legfinomabb, és ha igazán különlegesre szeretnéd, mézes-borsos gránátalma is kerüljön a májas szeletek tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek