Mielőtt összerakod, ne felejtsd el egy kicsit megvajazni és megsülni a kalácsszeletek belső felét, így lesz a legtökéletesebb ez a szendvics, ami annyira kiadós, hogy tökéletesen helyettesít akár egy ebédet is.
Hozzávalók 2 személyre
- 1 evőkanál puha vaj
- 4 szelet kalács (vagy édes hamburgerzsömle)
- 20 deka csirkemáj kisebb darabokra vágva
- 2 evőkanál baconkocka
- 2 evőkanál fokhagymás majonéz
- 2 marék rukkola
- 2 szelet vékonyra vágott ementáli sajt
- 3 evőkanál olaj
- 6 szelet vékonyra vágott uborka
- só, bors, rozmaring
Elkészítés:
Dobd a forró olajra a baconkockákat és a májat, és ha utóbbi néhány perc után megpuhult, fűszerezd a ragut és tedd félre.
A kalácsok vagy zsömlék belső felét vajazd meg és grillezd meg kissé, majd mehet rá a majonéz, az uborka, a rukkola, a májas ragu és végül sajt. Ha még pikánsabbra szeretnéd, egy kevés apróra vágott aszalt szilvával dobd fel a májas-baconös keveréket.