Gyors vacsora lehet: kalácsburger csirkemájjal és baconnel

Ha már bűnözünk, legyünk a leghitványabb, kalácsos-baconös gengszterek.

Mielőtt összerakod, ne felejtsd el egy kicsit megvajazni és megsülni a kalácsszeletek belső felét, így lesz a legtökéletesebb ez a szendvics, ami annyira kiadós, hogy tökéletesen helyettesít akár egy ebédet is.

Édes zsömlében vagy kalácsszeletek között a legfinomabb.
Édes zsömlében vagy kalácsszeletek között a legfinomabb.Maryna Iaroshenko

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 evőkanál puha vaj
  • 4 szelet kalács (vagy édes hamburgerzsömle)
  • 20 deka csirkemáj kisebb darabokra vágva
  • 2 evőkanál baconkocka
  • 2 evőkanál fokhagymás majonéz
  • 2 marék rukkola
  • 2 szelet vékonyra vágott ementáli sajt
  • 3 evőkanál olaj
  • 6 szelet vékonyra vágott uborka
  • só, bors, rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a baconkockákat és a májat, és ha utóbbi néhány perc után megpuhult, fűszerezd a ragut és tedd félre. 

A kalácsok vagy zsömlék belső felét vajazd meg és grillezd meg kissé, majd mehet rá a majonéz, az uborka, a rukkola, a májas ragu és végül sajt. Ha még pikánsabbra szeretnéd, egy kevés apróra vágott aszalt szilvával dobd fel a májas-baconös keveréket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek