Ha egy egyszerű vajas-vaníliás sütit dobnál fel úgy, hogy egy kissé fine dining hagulata legyen, dobd össze ezt a levendulás sütit valamikor a hétvégén. Nem lesz nagyon nehéz, egy-két keverés és egy rövid sütés után már el is készült. Ha tortát készítenél belőle, csináld dupla adagban egy tortaformában, és citromos sajtkrémmel töltsd meg a rétegeket.
Hozzávalók
- 1 darab vanlíiarúd kikapart magja
- 1 nagy evőkanál szárított levendulavirág kissé összetörve
- 10 deka vaj
- 10 deka fehér csoki
- 1 mokkáskanál só
- 20 deka liszt
- 2 kisebb tojás kissé felverve
- 0.5 zacskó sütőpor
- 17 deka cukor
Elkészítés:
Olvaszd össze a vajat a csokival, majd add hozzá a keverékhez az összes ízesítőt, és hagyd langyosra hűlni. Ha ezzel megvagy, forgasd össze a keveréket a liszttel, sütőporral és a tojásokkal, majd egy szilikontepsiben adj a sütinek legalább fél órát a sütőben (vastagságtól függően). Hidegen szeleteld.