A vaníliás-levendulás blondie igazi nyári desszert

A levendula illata segíti az ellazulást és a nyugodt alvást, illóolajából elég pár csepp a csuklódra, az ágyneműre vagy akár a süteményekbe.

Ha egy egyszerű vajas-vaníliás sütit dobnál fel úgy, hogy egy kissé fine dining hagulata legyen, dobd össze ezt a levendulás sütit valamikor a hétvégén. Nem lesz nagyon nehéz, egy-két keverés és egy rövid sütés után már el is készült. Ha tortát készítenél belőle, csináld dupla adagban egy tortaformában, és citromos sajtkrémmel töltsd meg a rétegeket.

Szilikonformában készítve a legkevésbé macerás.
Szilikonformában készítve a legkevésbé macerás.LiubovAlieva

Hozzávalók

  • 1 darab vanlíiarúd kikapart magja
  • 1 nagy evőkanál szárított levendulavirág kissé összetörve
  • 10 deka vaj
  • 10 deka fehér csoki
  • 1 mokkáskanál
  • 20 deka liszt
  • 2 kisebb tojás kissé felverve
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 17 deka cukor
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd össze a vajat a csokival, majd add hozzá a keverékhez az összes ízesítőt, és hagyd langyosra hűlni. Ha ezzel megvagy, forgasd össze a keveréket a liszttel, sütőporral és a tojásokkal, majd egy szilikontepsiben adj a sütinek legalább fél órát a sütőben (vastagságtól függően). Hidegen szeleteld. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek