Mogyoróvajas kókusztejleves friss zöldségekkel és csírákkal

Állítólag annak idején a vegetáriánusokra gondolva fejlesztették ki a mogyoróvajat, hogy ők is magas fehérjetartalmú táplálékhoz juthassanak, a lehető legélvezetesebb formában. Egy másik legenda szerint betegek kapták először, akiknek még a rágás is nehezére esett, ám így mégis kalóriadús, fehérjében gazdag táplálékhoz jutottak.

Akárhogy is született meg az első üveg belőle, a legfontosabb, hogy klassz ízesítője lehet többféle egzotikus levesnek. Ezt a kókuszosat ráadásként egy marék mungóbabcsírával tálaltuk.

Mehet a tetejére mindenféle zöld kedvenc.
Mehet a tetejére mindenféle zöld kedvenc.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 zöldhagyma zöldje összevágva
  • 1 marék mungóbabcsíra
  • 2 deci kókusztej
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 4 deci alaplé
  • 1 kávéskanál méz
  • ízlés szerint só, bors, friss gyömbér, csili, néhány csepp lime-lé
  • 1 szál szárzeller felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Ez talán a legegyszerűbb változata ennek a finom levesnek, aminek fontos részét képezi egy jó zöldség- vagy húsalaplé. Csak forrósítsd fel az alaplevet, majd főzd össze a csírán, zelleren és zöldhagymán kívül minden hozzávalóval. Néhány perc után vedd le a tűzről és tálald a zöldségekkel. Ha van otthon, egy kevés kókuszcsipszet is szórj a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek