Ha még egészségesebbre készítenéd, baracklekvár helyett készíts egy kevés sárgabarackragut a tetejére mézzel és friss citromfűvel.
Ha a barackot megunod, süss egy epres kört is!serezniy
Hozzávalók 2 személyre
- 1 nagy evőkanál mogyoróvaj
- 1 bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
- ízlés szerint édesítő vagy cukor
- 0.5 zacskó sütőpor
- 1 bögre meleg víz (vagy növényi tej)
- 1 kávéskanál só
Elkészítés:
Tedd a mogyoróvajat az ízesítőkkel egy bögrébe, majd öntsd fel annyi meleg vízzel vagy növényi tejjel, hogy a bögre legalább a háromnegyed részéig tele legyen. Keverd el alaposan. Ehhez mehet egy bögre liszt, majd a sütőpor és újra egy alapos keverés. Ha ezzel megvagy, süsd meg a gofrikat a hagyományos módon, és tálald baracklekvárral.