Ha ez még nem lenne elég, puhíts meg néhány adag garnélát egy kevés olajon, majd édes-csípős szószban forgasd meg, és tálald a tetején. Nálunk kissé langyos, de nagyon gazdag nyári saláta lett belőle.
Hozzávalók 2 személyre
- 6 vékony szelet ananász felkockázva
- 1 csomag füstölt tofu felkockázva (min.20 deka)
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 1 deci kókusztej
- 2 adag friss uborka, kaliforniai paprika és zellerszár felkockázva
- ízlés szerint só, bors, csili, friss citromfű, római kömény
- 1 marék pirított kesudió
- 1 kávéskanál méz
- 3 gerezd fokhagyma összevágva
Elkészítés:
Dobd a fokhagymát, a tofut és az ananászt a forró olajra, majd pirítsd legalább 5 percen át. Ezek után mehet hozzá a kóksztej, a mogyoróvaj és a fűszerek. Ha a keverék szépen besűrűsödött és egy kicsit lehűlt, tálald a friss zöldségek (vagy párolt rizs) tetején egy-egy adag kesudióval megszórva. Csirkecomfilécsíkokkal teheted még tartalmasabbá.