Mogyoróvajas tofu ananásszal – salátaként és párolt rizzsel is elkészítheted

Pillanatok alatt elkészülő egytálétel, amit imádni fog mindenki, aki szereti az egzotikus ízeket.

Ha ez még nem lenne elég, puhíts meg néhány adag garnélát egy kevés olajon, majd édes-csípős szószban forgasd meg, és tálald a tetején. Nálunk kissé langyos, de nagyon gazdag nyári saláta lett belőle.

Egy adag párolt rizs tetején a vegák is szeretik.
Egy adag párolt rizs tetején a vegák is szeretik.amstockphoto

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 vékony szelet ananász felkockázva
  • 1 csomag füstölt tofu felkockázva (min.20 deka)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 deci kókusztej
  • 2 adag friss uborka, kaliforniai paprika és zellerszár felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, csili, friss citromfű, római kömény
  • 1 marék pirított kesudió
  • 1 kávéskanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma összevágva
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a fokhagymát, a tofut és az ananászt a forró olajra, majd pirítsd legalább 5 percen át. Ezek után mehet hozzá a kóksztej, a mogyoróvaj és a fűszerek. Ha a keverék szépen besűrűsödött és egy kicsit lehűlt, tálald a friss zöldségek (vagy párolt rizs) tetején egy-egy adag kesudióval megszórva. Csirkecomfilécsíkokkal teheted még tartalmasabbá. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek