Szobrozzon a sütő mellett más: barackos-kókuszos sajttorta sütés nélkül

Azt már szeretjük, amikor olyan recept ugrik be nyáron, amihez nem kell más, csak egy kis keverés, darálás és néhány óra türelem, amíg a hűtőben szépen összeáll. Ez a desszert pont ilyen, mi egy kis kókuszlikőrrel ízesített tejszínt és étcsokiöntetet is kínáltunk mellé, hiszen, ha már bűnözünk, legyünk a bűn mesterei, és csináljuk a lehető legalávalóbb módon.

Ha azok közé tartozol, akik valamiért nem bírják a kókuszt, készítsd egyszerű vaníliás vagy csokis kekszekkel, de akár cukormentes is lehet az alapja, ha inkább spórolnál a kalóriákkal.


 

Kisebb és nagyobb darabokban is belekerülhet a gyümölcs.
Kisebb és nagyobb darabokban is belekerülhet a gyümölcs.Uladzimir Zgurski

Hozzávalók

  • 1 zacskó kókuszos keksz összetörve (kb. 18-20 deka)
  • 5 deka vaj felolvasztva
  • 3 doboz natúr sajtkrém
  • 3 cl kókuszlikőr
  • 30 deka sárgabarack felkockázva
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál
  • néhány csepp citromlé
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 2 deci felvert tejszínhab
  • 1 zacskó expressz zselatin
  • 3 evőkanál baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet dolgozd össze a vajjal és egy kisebb befőttesüveg aljával nyomkodd egy mini tortaforma aljára, majd tedd a hűtőbe. 

A krémhez az összes hozzávalót dolgozd össze a zselatinnal, majd forgasd bele a gyümölcsöket. (A cukrot édesítővel is helyettesítheted, és akár ízlés szerint változtathatsz a mennyiségén, ha édesebben szereted a krémet.) Halmozd az egészet a kekszes réteg tetejére, és pihentesd legalább egy órán át a hűtőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek