Jamie azt vallja, ha már költünk egy jó steakre, ne bízzuk a véletlenre a végeredményt. Az első lépés mindenképpen az legyen, hogy vedd ki a húst a hűtőből és hagyd addig állni, amíg szobahőmérsékletűre nem melegszik. A serpenyő hőmérséklete is nagyon fontos, így mielőtt elkezdenénk sütni, győződjünk meg arról, hogy elég meleg – ez segít abban, hogy a hús tökéletes kérget kapjon, amely nélkülözhetetlen az ízletes végeredményhez.
Az előkészületek után a hús utógondozásának is fontos szerepe van: a készre sütés után kifejezetten lényeges lépés, hogy hagyjuk a húst pihenni, és esetleg dörzsöljünk bele egy kis extraszűz olívaolajat vagy vajat az igazán finom és lédús végeredményért.
Jamie szerint ezek a lépések adják ki a legfinomabb végeredményt
1. Először ízesítsd a húst: dörzsöld be egy jó adag olívaolajjal, tengeri sóval és frissen őrölt fekete borssal.
2. Ezek után tedd a steaket a forróra hevített serpenyőbe, majd a medium-rare állapotig süsd 6 percig, akár percenként forgatva, hogy mindkét oldalán tökéletes legyen a kéreg.
3. Extra ízesítőként próbáld ki, hogy egy felezett fokhagymafejjel bedörzsölöd a húst minden egyes fordításkor.
4. A fokhagyma nem kötelező elem, de egy adag vajjal mindenképp érdemes megkenned a tetejét miközben sül, mert az aromájától isteni íze lesz végül.
5. Ha szereted, friss zöldfűszerekből készíthetsz minicsokrot – Jamie olykor ezzel kenegeti a húst, miközben puhul. Köss kakukkfűt vagy rozmaringot a fakanál fogantyújához és ezt húzd végig néhányszor a szelet felületén.
6. Ha kész, pihentesd a steaket egy tányéron úgy 2 percig.
7. Jó éles késsel vágj belőle szeleteket, majd a kisült húslével meglocsolva tálald.
+ 1. Ne felejtsd el a köretet és esetleg egy jó kis szószt mellé. Mindenkinek megvan a kedvenc módja a steak fogyasztására, készülhet klasszikusan, sült krumplival, grillezett zöldségekkel, mustáros, borsos vagy tormás szósszal, de akár a jó salsa verde és grillezett cukkini is tökéletes lehet a frissen sült hússzeletek mellett.