Nagyirecept egyszerűen: omlós meggyes süti

Ha egy pici só is kerül a meggyes tésztába, még teljesebb, gazdagabb lesz a végeredmény.

Nem lesz sok dolgod ezzel a meggyessel, hacsak az nem, hogy amíg a szezon tart, ebből készítened kell majd néhány adagot. Ha már unjátok egyszerű változatban, érdemes kipróbálnotok egy kevés rumos tejszínhabbal vagy szegfűszeggel ízesített, vaníliás főzött krémmel is.

A fahéjat egy kis rumra is cserélheted.
A fahéjat egy kis rumra is cserélheted.patty_c

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 deka liszt
  • 12 deka hideg vaj felkockázva
  • 1 nagyobb mokkáskanál
  • ízlés szerint citromhéj, vaníliakivonat (elhagyható)
  • 2 csapott evőkanál cukor
  • 1 darab tojássárgája
  • 2 nagy evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor

A töltelékhez

  • 1 nagy evőkanál zsemlemorzsa
  • 35 deka kimagzott meggy
  • 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
  • 3 nagy evőkanál cukor
  • 1 kis kanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan a tészta hozzávalóit, majd nyújts belőle egy nagy téglalapot, és tedd hideg helyre. 

A meggyet egy kevés vízzel és a cukorral forrald össze, majd egy kis lében keverd el a keményítőt, és azzal sűrítsd be a keveréket. Ha kihűlt, felezd el a tésztát, az egyiket tedd egy tepsibe. Szórd rá a zselemorzsát és halmozd arra a meggyeket, majd borítsd be a tészta másik felével. 

Szurkáld meg villával, kend meg a megmaradt tojásfehérjével, és süsd 180 fokon úgy fél órán át. Hidegen szeleteld és porcukorral megszórva tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek