Nem lesz sok dolgod ezzel a meggyessel, hacsak az nem, hogy amíg a szezon tart, ebből készítened kell majd néhány adagot. Ha már unjátok egyszerű változatban, érdemes kipróbálnotok egy kevés rumos tejszínhabbal vagy szegfűszeggel ízesített, vaníliás főzött krémmel is.
Hozzávalók
A tésztához
- 20 deka liszt
- 12 deka hideg vaj felkockázva
- 1 nagyobb mokkáskanál só
- ízlés szerint citromhéj, vaníliakivonat (elhagyható)
- 2 csapott evőkanál cukor
- 1 darab tojássárgája
- 2 nagy evőkanál tejföl
- 1 teáskanál sütőpor
A töltelékhez
- 1 nagy evőkanál zsemlemorzsa
- 35 deka kimagzott meggy
- 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
- 3 nagy evőkanál cukor
- 1 kis kanál fahéj
Elkészítés:
Dolgozd el alaposan a tészta hozzávalóit, majd nyújts belőle egy nagy téglalapot, és tedd hideg helyre.
A meggyet egy kevés vízzel és a cukorral forrald össze, majd egy kis lében keverd el a keményítőt, és azzal sűrítsd be a keveréket. Ha kihűlt, felezd el a tésztát, az egyiket tedd egy tepsibe. Szórd rá a zselemorzsát és halmozd arra a meggyeket, majd borítsd be a tészta másik felével.
Szurkáld meg villával, kend meg a megmaradt tojásfehérjével, és süsd 180 fokon úgy fél órán át. Hidegen szeleteld és porcukorral megszórva tálald.