Ünnepi hangulatban: cseresznyés-vaníliás mascarponetorta

Ha van egy kevés tojáslikőr otthon, adj belőle ennek a sütinek is egy keveset, vagy ha a krémből kihagynád, kínáld mellé, mert tökéletesen illik ehhez a gyümölcsös desszerthez.

Ünnepi alkalmakra és egy hétvégi ebéd végére is tökéletes ez az egyszerű desszert, aminél csak arra kell figyelned, hogy ne vaníliaaromát, hanem a vaníliarúd kikapart magjait használd, mert így lesz igazán finom.

A tésztába is kerülhet néhány szem gyümölcs.
A tésztába is kerülhet néhány szem gyümölcs.manyakotic

Hozzávalók

A tésztához

  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 darab tojás
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 2 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A krémhez

  • 4 nagy evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál
  • 0.2 deci amaretto
  • 4 evőkanál cseresznyeszörp
  • 1 darab vanílirarúd kikapart magjai
  • 1 bögre kimagozott cseresznye
  • 10 deka vaj
  • 20 deka mascarpone
  • 2 deci tejszín felverve
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral, majd verd fel a fehérjét, és minden hozzávalót óvatosan forgass össze. Kivajazott, lisztezett, kicsi kapcsos tortaformában tűpróbáig süsd, majd tedd félre hűlni. 

A krémhez dolgozz el egymással a cseresznyét kivéve minden hozzávalót alaposan egy robotgéppel, majd ha összeállt, akkor a gyümölcsöket is forgasd bele. Ha ezzel megvagy, töltsd a kihűlt tésztalapok közé a krémet, és el is készültél ezzel a klassz, rusztikus házi sütivel. Ha a külsejét is bevonnád valamivel, készítsd a krémet dupla adagban, cseresznyeszemek nélkül. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek