Ünnepi alkalmakra és egy hétvégi ebéd végére is tökéletes ez az egyszerű desszert, aminél csak arra kell figyelned, hogy ne vaníliaaromát, hanem a vaníliarúd kikapart magjait használd, mert így lesz igazán finom.
Hozzávalók
A tésztához
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- 4 darab tojás
- 0.5 zacskó sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 2 nagy evőkanál puha vaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
A krémhez
- 4 nagy evőkanál porcukor
- 1 kávéskanál só
- 0.2 deci amaretto
- 4 evőkanál cseresznyeszörp
- 1 darab vanílirarúd kikapart magjai
- 1 bögre kimagozott cseresznye
- 10 deka vaj
- 20 deka mascarpone
- 2 deci tejszín felverve
Elkészítés:
A piskótához keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral, majd verd fel a fehérjét, és minden hozzávalót óvatosan forgass össze. Kivajazott, lisztezett, kicsi kapcsos tortaformában tűpróbáig süsd, majd tedd félre hűlni.
A krémhez dolgozz el egymással a cseresznyét kivéve minden hozzávalót alaposan egy robotgéppel, majd ha összeállt, akkor a gyümölcsöket is forgasd bele. Ha ezzel megvagy, töltsd a kihűlt tésztalapok közé a krémet, és el is készültél ezzel a klassz, rusztikus házi sütivel. Ha a külsejét is bevonnád valamivel, készítsd a krémet dupla adagban, cseresznyeszemek nélkül.