Ha van egy kisebb kerted, érdemes egy esélyt adnod a mentának, mert nyáron a levesek mellett süteményekben, szószokban és koktélokban is klasszul megállja a helyét.
Hozzávalók 3 személyre
- 1 nagy csokor friss menta apróra vágva
- 2 bögre zöldborsó
- a tetejére mini mozzarellagolyók és sült baconkockák
- 6 deci alaplé
- 2 deci tejszín
- 3 szál újhagyma felkarikázva
- só, barna cukor és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Főzd a zöldségeket az alaplében 6-8 percen át, majd ezen a ponton döntsd el, hogy krémlevest szeretnél-e, és ha igen, botmixerrel pürésítsd a keveréket. Add hozzá a tejszínt, és ízesítsd még sóval, borssal és egy kis kanál cukorral. Keverd el benne a friss mentaleveleket, majd tálald a sajtgolyókkal és a baconkockákkal a tetején. Ha a húst és a tejterméket kihagynád, törj össze egy kevés zöld borsot, keverd el egy nagy kanál mézzel és ezzel locsold meg kissé a pirítóst vagy kétszersültet – ez is tökéletes mellé.