Tejszínes-mentás borsóleves mozzarellával és baconkockákkal

Igazi, gazdag tavaszi fogás ez, ami tökéletesen kivált egy könnyű vacsorát, ha épp nem terhelnéd túl a gyomrod.

Ha van egy kisebb kerted, érdemes egy esélyt adnod a mentának, mert nyáron a levesek mellett süteményekben, szószokban és koktélokban is klasszul megállja a helyét.

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 nagy csokor friss menta apróra vágva
  • 2 bögre zöldborsó
  • a tetejére mini mozzarellagolyók és sült baconkockák
  • 6 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • 3 szál újhagyma felkarikázva
  • só, barna cukor és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a zöldségeket az alaplében 6-8 percen át, majd ezen a ponton döntsd el, hogy krémlevest szeretnél-e, és ha igen, botmixerrel pürésítsd a keveréket. Add hozzá a tejszínt, és ízesítsd még sóval, borssal és egy kis kanál cukorral. Keverd el benne a friss mentaleveleket, majd tálald a sajtgolyókkal és a baconkockákkal a tetején. Ha a húst és a tejterméket kihagynád, törj össze egy kevés zöld borsot, keverd el egy nagy kanál mézzel és ezzel locsold meg kissé a pirítóst vagy kétszersültet – ez is tökéletes mellé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek