Ehhez a nagymamaféle meggyeshez egy kis rumba áztattuk a gyümölcsöket

Most van épp szezonja a meggyes sütiknek, naná, hogy előkerestük az egyik klasszikus receptjét, amiben a meggyet egy kis alkohollal bolondítottuk meg.

Ha a lecsöpögtetett gyümölcsdarabokat a tésztába keverés előtt egy kevés lisztben is megforgatod, kisebb eséllyel süllyednek majd le a tészta aljára. Ugyanezt a receptet használd fel bátran a sárgabarackszezonban is.

Szilikontepsiben biztosan nem ragad le.
Szilikontepsiben biztosan nem ragad le.poplasen

Hozzávalók

  • 40 deka magozott meggy
  • 2 evőkanál rum
  • 25 deka liszt (és még egy kevés a forgatáshoz)
  • 4 darab tojás
  • 2 nagy evőkanál puha vaj (vagy egy deci olaj)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 15 deka cukor
  • 1 deci víz
Recept idők

Elkészítés:

A meggyekhez adj egy kevés rumot, majd lecsöpögtetés után forgasd egy kevés lisztbe. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd fel, a sárgáját dolgozd el a cukorral, a sóval és a vajjal. A liszthez add a sütőport, majd óvatosan dolgozd el egymással az összes hozzávalót. Öntsd a keveréket egy szilikontepsibe, dobáld bele a meggyeket, majd 180 fokos, előmelegített sötőben süsd legalább fél órán át, tűpróbáig. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek