Ha a lecsöpögtetett gyümölcsdarabokat a tésztába keverés előtt egy kevés lisztben is megforgatod, kisebb eséllyel süllyednek majd le a tészta aljára. Ugyanezt a receptet használd fel bátran a sárgabarackszezonban is.
Hozzávalók
- 40 deka magozott meggy
- 2 evőkanál rum
- 25 deka liszt (és még egy kevés a forgatáshoz)
- 4 darab tojás
- 2 nagy evőkanál puha vaj (vagy egy deci olaj)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 15 deka cukor
- 1 deci víz
Elkészítés:
A meggyekhez adj egy kevés rumot, majd lecsöpögtetés után forgasd egy kevés lisztbe. Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét verd fel, a sárgáját dolgozd el a cukorral, a sóval és a vajjal. A liszthez add a sütőport, majd óvatosan dolgozd el egymással az összes hozzávalót. Öntsd a keveréket egy szilikontepsibe, dobáld bele a meggyeket, majd 180 fokos, előmelegített sötőben süsd legalább fél órán át, tűpróbáig.