Nálunk egy kis mandulalikőr is kerül ebbe a meggyes tálba olykor, de egy kevés mandulaaroma is különleges ízekkel dobja fel, ha épp van otthon belőle.
Cseresznyéből és meggyből is finom.Anna Pustynnikova
Hozzávalók 2 személyre
- 2 bögre friss meggy lefagyasztva
- 1 marék aszalt meggy
- 0.5 mokkáskanál mandulaaroma
- 6 kocka csokoládé kicsit összevágva
- 1 késhegynyi fahéj
- 1 nagy evőkanál méz
- 1 darab banán
- 2 nagy evőkanál málna- vagy erdeigyümölcs-szörp
- 1 marék pirított mandula
- 1 marék almacsipsz
Elkészítés:
Keverd simára a banánt a meggyel egy turmixban vagy aprítógépben, ízesítsd, majd keverd hozzá a csokoládé és aszaltmeggy-darabokat. A tetejét forró, pirított, enyhén sós mandulával és egy kevés almacsipsszel szórd meg.