Ha egy kis falafel is kerül bele, teljes értékű ebéd lehet ez a gazdag, zellerrel és avokádóval készült Buddha-tál, amit a kalóriák felturbózása érdekében egy jó kis csilis-mogyorós szósszal öntöttünk nyakon.
Hozzávalók 2 személyre
- 10 darab falafelgolyó
- 2 kisebb darab avokádó felszeletelve
- étolaj a sütéshez
- 2 bögre erdeigomba-keverék
- 6 darab friss koktélparadicsom félbevágva
- ízlés szerint só, bors, lime-lé
- 3 szál szárzeller, nagyobb darabokra vágva
- 1 nagy marék kókuszcsipsz
- 1 kisebb csokor friss citromfű apróra vágva
Az öntethez
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál juharszirup
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só, bors, csili
- 0.5 citrom vagy lime leve
Elkészítés:
Sózd és borsozd az avokádót, majd locsold meg a lime levével és tedd félre. Süsd meg a forró olajban kissé a befűzerezett gombákat, utánuk a falafelgolyókat, majd az öntethez minden hozzávalót alaposan keverj el. A gombákhoz add a citromfüvet, végül az összes elkészült hozzávalót helyezd a tányérokra és locsold meg alaposan a csípős-édes mogyorós öntettel.