Egészségesebben élnél? Kezdd ezzel a mogyorós-avokádós Buddha-tállal!

A Buddha-tálak csak egészséges összetevőkkel készülnek, amik kombinációjától az egész nagyon izgalmas lesz. A legjobb az egészben, hogy miden egyes tál tetszőlegesen variálható, így egyetlen olyan hozzávalónak sem kell rákerülnie, ami nem tartozik a kedvenceid közé.

Ha egy kis falafel is kerül bele, teljes értékű ebéd lehet ez a gazdag, zellerrel és avokádóval készült Buddha-tál, amit a kalóriák felturbózása érdekében egy jó kis csilis-mogyorós szósszal öntöttünk nyakon.

Hagyma, csípős, mehet!
Hagyma, csípős, mehet!Foxys_forest_manufacture

Hozzávalók 2 személyre

  • 10 darab falafelgolyó
  • 2 kisebb darab avokádó felszeletelve
  • étolaj a sütéshez
  • 2 bögre erdeigomba-keverék
  • 6 darab friss koktélparadicsom félbevágva
  • ízlés szerint só, bors, lime-lé
  • 3 szál szárzeller, nagyobb darabokra vágva
  • 1 nagy marék kókuszcsipsz
  • 1 kisebb csokor friss citromfű apróra vágva

Az öntethez

  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, csili
  • 0.5 citrom vagy lime leve
Recept idők

Elkészítés:

Sózd és borsozd az avokádót, majd locsold meg a lime levével és tedd félre. Süsd meg a forró olajban kissé a befűzerezett gombákat, utánuk a falafelgolyókat, majd az öntethez minden hozzávalót alaposan keverj el. A gombákhoz add a citromfüvet, végül az összes elkészült hozzávalót helyezd a tányérokra és locsold meg alaposan a csípős-édes mogyorós öntettel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek