Bodzával is finom a hagyományos túrós batyu

Ha a hagyományos túrósat már ismered, próbáld ki egy kevés bodzával ízesítve.

Ha már a bodzásat is ismered, legközelebb készítsd aszalt barackkal és vaníliával vagy parmezános-kapros változatban.

Bodzásan is próbáld ki.
Bodzásan is próbáld ki.BalazsKovacs

Hozzávalók

  • 5 evőkanál bodzalekvár vagy szörp
  • 50 deka túró
  • 50 deka liszt
  • 1 zacskó élesztő (expressz)
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 3 deci langyos tej
  • porcukor a töltelékbe (opcionális)
  • 10 deka puha vaj
  • 2 darab tojás
Recept idők

Elkészítés:

A túrót a bodzalekvárral és a tojással keverd el, majd tedd félre. (Ha nem volt elég édes a lekvár, egy kevés cukrot is keverj a masszába.)

A többi hozzávalót gyúrd lágy, de már jól kezelhető tésztává és pihentesd negyedórán át. Ekkor kissé gyúrd át, vágd tetszőleges négyzetekre és oszd el azok közepén a tölteléket. Formázd batyukká, pihentsd még úgy 10 percet, amíg a sütő felmelegszik, majd a batyuk méretétől függően legalább 25 perc alatt süsd készre. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek