Ha már a bodzásat is ismered, legközelebb készítsd aszalt barackkal és vaníliával vagy parmezános-kapros változatban.
Hozzávalók
- 5 evőkanál bodzalekvár vagy szörp
- 50 deka túró
- 50 deka liszt
- 1 zacskó élesztő (expressz)
- 3 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 3 deci langyos tej
- porcukor a töltelékbe (opcionális)
- 10 deka puha vaj
- 2 darab tojás
Elkészítés:
A túrót a bodzalekvárral és a tojással keverd el, majd tedd félre. (Ha nem volt elég édes a lekvár, egy kevés cukrot is keverj a masszába.)
A többi hozzávalót gyúrd lágy, de már jól kezelhető tésztává és pihentesd negyedórán át. Ekkor kissé gyúrd át, vágd tetszőleges négyzetekre és oszd el azok közepén a tölteléket. Formázd batyukká, pihentsd még úgy 10 percet, amíg a sütő felmelegszik, majd a batyuk méretétől függően legalább 25 perc alatt süsd készre.