Íme a bundás kenyér egy újabb szintje, amit ráadásul jóval kevésbé körülményes elkészíteni, mint a hagyományos, olajban sült változatot.
Hozzávalók 3 személyre
- 10 deka pármai vagy más olasz sonka
- 5 nagyobb darab tojás
- 1 deci tejszín
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
- 6 nagyobb szelet zsúrkenyér
- 1 kevés reszelt parmezán a tetejére (elhagyható)
- vaj
Elkészítés:
Ehhez az olaszos hangulatú fogáshoz először keverd el a tejszínt a tojással, majd fűszerezd a keveréket. Forgasd meg benne a szeleteket és helyezd mindet egy kivajazott jénaiba, majd locsold rá a maradékot. Tedd forró sütőbe és úgy 20 perc alatt süsd készre, majd ha langyosra hűlt, tálald a sajttal, a hideg sonkaszeletekkel és esetleg egy kevés rukkolával és koktélparadicsommal készült balzsamecetes salátával. Ha sajtrajongó vagy, a kenyérszeletek közé néhány szelet mozzarellát is olvassz.