Vacsorára is tökéletes: tejszínes bundás kenyér sütőben hideg prosciuttofalatokkal

Egy kevés savanyított zeller vagy bazsalikomos-balzsamecetes koktélparadicsom elég mellé köretnek.

Íme a bundás kenyér egy újabb szintje, amit ráadásul jóval kevésbé körülményes elkészíteni, mint a hagyományos, olajban sült változatot.

Hozzávalók 3 személyre

  • 10 deka pármai vagy más olasz sonka
  • 5 nagyobb darab tojás
  • 1 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió
  • 6 nagyobb szelet zsúrkenyér
  • 1 kevés reszelt parmezán a tetejére (elhagyható)
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Ehhez az olaszos hangulatú fogáshoz először keverd el a tejszínt a tojással, majd fűszerezd a keveréket. Forgasd meg benne a szeleteket és helyezd mindet egy kivajazott jénaiba, majd locsold rá a maradékot. Tedd forró sütőbe és úgy 20 perc alatt süsd készre, majd ha langyosra hűlt, tálald a sajttal, a hideg sonkaszeletekkel és esetleg egy kevés rukkolával és koktélparadicsommal készült balzsamecetes salátával. Ha sajtrajongó vagy, a kenyérszeletek közé néhány szelet mozzarellát is olvassz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek