Csirkemell krémsajttal, tejszínnel és póréhagymával – ezzel lehetetlen mellényúlni

Íme a csirkemell egyik újabb, izgalmas változata, amihez egy jó kis vajas, póréhagymás szósz is készült.

Ha még egészségesebben készítenéd, egy nagy adag cukkinit és édesburgonyát is puhíts a raguba és törj bele egy kevés fokhagymát is.

A sütőben egy kevés sajtot is rápiríthatunk.
A sütőben egy kevés sajtot is rápiríthatunk.Alleko

Hozzávalók

  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 kiló csirkemell felcsíkozva
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • ízlés szerint só, fehér bors
  • 1 bögre ementáli sajt lereszelve
  • 1 darab póréhagyma felszeletelve
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 doboz krémsajt
  • 2 deci alaplé
  • 5 deka parmezán lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén puhítsd meg a hagymákat és a húst, majd ha a hús kifehéredett, add hozzá az alaplevet és a krémsajtot is. Ezek után mehet hozzá a sajt, majd vedd le a tűzről, ízesítsd és tálald frissen főtt házi tészta vagy párolt rizs tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek