Csípős gyuvecs – a balkán lecsóját is érdemes kipróbálnod

A bosnyákok és a szerbek a lecsót rizzsel és többnyire hússal készítik, de a rizs mellett sokszor burgonya is kerül bele. Számos receptje közül mutatunk most egyet.

A bosnyákok birkahússal, a szerbek sertéssel csinálják, a bolgárok pedig rizs helyett többnyire krumplival készítik. Náluk egy kevés csili is került bele.

Millióféleképpen finom..
Millióféleképpen finom..dirkr

Hozzávalók

  • 1 bögre előfőzött rizs
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű és friss petrezselyem
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 darab lecsópaprika
  • 4 darab paradicsom megtisztítva
  • 0.5 darab padlizsán
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 bögre előfőzött rizs
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • ízlés szerint cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Sózd be a felkockázott padlizsánt és hagyd pihenni, amíg a zöldségeket felaprítod. Puhítsd meg a forró olajon a zöldségeket, fűszerezd, tedd hozzá a paradicsompürét és igény szerint egy kevés vizet is önts alá. Ha hússal készíted, azt süsd meg külön felkockázva és befűszerezve, majd az egészet forgasd át a puha rizzsel. Melegen, egy kanál ajvárral és friss kenyérrel tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek