Ha nem számítanak a kalóriák, egy kevés szalonnával és füstölt kolbásszal dobd fel, egészséges változatban cukkini, tofu és csili kerüljön a raguba.
Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka darált sertés- vagy pulykahús
- 40 deka száraztészta
- 2 darab paprika felkockázva
- 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
- 1 nagyobb darab vöröshagyma vékonyan felszeletelve
- 1 kis doboz sűrített paradicsom
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
- 3 evőkanál étolaj
- 1 nagyobb teáskanál puha vaj
- 1 bögre reszelt füstölt sajt
- 0.5 bögre reszelt ementáli
Elkészítés:
Főzd meg a tésztát, majd a forró olajra dobd a zöldségeket, és készíts egy lecsós ragut. Ha ezzel megvagy, mehet bele a hús, a vaj és a paradicsomszósz is, majd sózd és borsozd a keveréket. Halmozd egy jénaiban a tészta tetejére, majd a sajt következzen. Pirítsd a tetejére a sajtokat negyedóra alatt a sütőben, és tálald langyosan. Ha a tésztát kihagynád, zöldbabbal is elkészítheted.