Lecsós-darált húsos rakott tészta – magyaros fogás egyszerűen

A darált hús igazi kedvenc: nem kell sok hozzá, csak egy kevés zöldség és sajt, és könnyen lesz belőle valami finom a sütőben vagy a serpenyőben. Most magyarosan készítettük el, sütőben.

Ha nem számítanak a kalóriák, egy kevés szalonnával és füstölt kolbásszal dobd fel, egészséges változatban cukkini, tofu és csili kerüljön a raguba.

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka darált sertés- vagy pulykahús
  • 40 deka száraztészta
  • 2 darab paprika felkockázva
  • 2 darab hámozott paradicsom felkockázva
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • 1 kis doboz sűrített paradicsom
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 nagyobb teáskanál puha vaj
  • 1 bögre reszelt füstölt sajt
  • 0.5 bögre reszelt ementáli
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát, majd a forró olajra dobd a zöldségeket, és készíts egy lecsós ragut. Ha ezzel megvagy, mehet bele a hús, a vaj és a paradicsomszósz is, majd sózd és borsozd a keveréket. Halmozd egy jénaiban a tészta tetejére, majd a sajt következzen. Pirítsd a tetejére a sajtokat negyedóra alatt a sütőben, és tálald langyosan. Ha a tésztát kihagynád, zöldbabbal is elkészítheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek