A calzone a pizzafélék Kinder tojása, amibe tök mindegy, mit teszel, a meglepetésfaktor úgyis sikerre viszi a fogást.
Hozzávalók
A tésztához
- 1 bögre liszt
- 0.5 zacskó (vagy 2 deka friss) élesztő (expressz vagy friss)
- 1 teáskanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 evőkanál étolaj
- 0.5 bögre langyos víz
A töltelékhez:
- 2 evőkanál étolaj
- 25 deka darált hús
- 1 kis doboz paradicsomszósz
- 1 deci tejszín
- 1 darab vöröshagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma összetörve
- ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
- 1 bögre füstölt sajt, parmezán és trappista lereszelve (összesen)
Elkészítés:
Állíts össze egy puha, de rugalmas tésztát a lisztből és az ízesítőkből annyi vízzel, amennyit felvesz, majd tedd félre pihenni. Friss élesztő esetében legalább 45 percet, az expressz változatnál 15-öt adj neki. Nyújtsd ki kézzel vékony karikára, majd pihentesd még addig, amíg a ragu elkészül.
Ehhez a forró olajra dobd a hagymákat, majd mehet hozzá a hús, és ha az kifehéredett, a tejszín, a paradicsom és az ízesítők is.
Tedd egy sütőpapírra a tésztát, kanalazd bele a kissé lehűlt ragut, majd mehetnek bele a sajtok is. Ezek után hajtsd félbe, zárd le és süsd negyedórán át a forró sütőben.