Darált húsos calzone háromféle sajttal – pizza meglepetéssel

Készítheted teljes kiőrlésű liszttel és hagyományossal is, és ha szeretnéd, hogy egy kicsit egészségesebb legyen, egy kevés fokhagyma és spenót is kerüljön a batyuba.

A calzone a pizzafélék Kinder tojása, amibe tök mindegy, mit teszel, a meglepetésfaktor úgyis sikerre viszi a fogást. 

Egy kevés salátával tálald.
Egy kevés salátával tálald.Fotó: Monty Rakusen

Hozzávalók:

A tésztához

  • 1 bögre liszt
  • 0.5 zacskó (vagy 2 deka friss) élesztő (expressz vagy friss)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál étolaj
  • 0.5 bögre langyos víz

A töltelékhez:

  • 2 evőkanál étolaj
  • 25 deka darált hús
  • 1 kis doboz paradicsomszósz
  • 1 deci tejszín
  • 1 darab vöröshagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
  • 1 bögre füstölt sajt, parmezán és trappista lereszelve (összesen)
Recept idők

Elkészítés:

Állíts össze egy puha, de rugalmas tésztát a lisztből és az ízesítőkből annyi vízzel, amennyit felvesz, majd tedd félre pihenni. Friss élesztő esetében legalább 45 percet, az expressz változatnál 15-öt adj neki. Nyújtsd ki kézzel vékony karikára, majd pihentesd még addig, amíg a ragu elkészül. 

Ehhez a forró olajra dobd a hagymákat, majd mehet hozzá a hús, és ha az kifehéredett, a tejszín, a paradicsom és az ízesítők is. 

Tedd egy sütőpapírra a tésztát, kanalazd bele a kissé lehűlt ragut, majd mehetnek bele a sajtok is. Ezek után hajtsd félbe, zárd le és süsd negyedórán át a forró sütőben. 

 

A sertésnek helye van a modern konyhában
A sertésnek helye van a modern konyhában

Rengeteg oknak köszönhetően egyre tudatosabban étkezünk, ami jó hír. Korántsem jelenti azonban azt, hogy az olyan, hagyományos alapanyagoknak, mint a sertéshús, ki kéne kerülnie fogásaink közül. Az persze nem mindegy, milyen minőségű és eredetű hústerméket választunk - ebben segítünk.

Tovább »

Még több recept

Ez a gombás-tonhalas quiche tökéletes hétvégi reggeli lesz

Végre egy olyan fogás, amiben nemcsak az olajos tonhal finom, hanem kalóriaszegény változata is. Kapros szósszal lelocsolt, friss zöldségek mellett tálald.

március7., 12:52

Szerecsendiós-vaníliás narancsos sajttorta – a hideg és meleg napokon is tökéletes hétvégi desszert

A sajttortával nem lehet tévedni, és ha már unod a jól ismert változatokat, készítsd el ezt a fűszereset. A délutáni cappuccinód mellé nincs is tökéletesebb kísérő.

március4., 10:59

A tonhalas szendvics ezzel a titkos hozzávalóval lesz tökéletes

Naná, hogy a hummusz az, amivel feldobjuk a halas melegszendvicseket, és ha akad otthon fekete olíva, kapribogyó és rukkola, már meg is vannak a szükséges alapanyagok ehhez a finomsághoz.

március7., 11:24

Ezekkel a szójás-mézes sertésfalatokkal gyorsan készíthetsz ázsiai hangulatú fogást

A sertéshúsnak is jól áll egy nagyon kevés méz, amit klasszul ellensúlyoz a sós szójaszósz és a hozzákevert friss zöldségek íze.

március9., 10:24

Mai fura, de finom: mézes-pasztinákos kókuszssüti

Nem lesz pasztinákízű, nem lesz mézeskalácsízű, csak egy klassz, kókuszos finomság lesz, amit reggelire, de akár tea és kávé mellé is falatozhatsz.

március8., 12:52

Fűszeres, tonhalas tészta – friss paradicsommal lesz az igazi

Mediterrán hangulatban, jó sok rozmaringgal és oregánóval készítettük el ezt a fogást, amihez negyedóra sem kellett. Durumtésztával tálalva és sós lében eltett tonhallal készítve még egészségesebb változatát dobhatod össze.

március7., 10:44

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.