Darált húsos calzone háromféle sajttal – pizza meglepetéssel

Készítheted teljes kiőrlésű liszttel és hagyományossal is, és ha szeretnéd, hogy egy kicsit egészségesebb legyen, egy kevés fokhagyma és spenót is kerüljön a batyuba.

A calzone a pizzafélék Kinder tojása, amibe tök mindegy, mit teszel, a meglepetésfaktor úgyis sikerre viszi a fogást. 

Egy kevés salátával tálald.
Egy kevés salátával tálald.Fotó: Monty Rakusen

Hozzávalók:

A tésztához

  • 1 bögre liszt
  • 0.5 zacskó (vagy 2 deka friss) élesztő (expressz vagy friss)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál étolaj
  • 0.5 bögre langyos víz

A töltelékhez:

  • 2 evőkanál étolaj
  • 25 deka darált hús
  • 1 kis doboz paradicsomszósz
  • 1 deci tejszín
  • 1 darab vöröshagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
  • 1 bögre füstölt sajt, parmezán és trappista lereszelve (összesen)
Recept idők

Elkészítés:

Állíts össze egy puha, de rugalmas tésztát a lisztből és az ízesítőkből annyi vízzel, amennyit felvesz, majd tedd félre pihenni. Friss élesztő esetében legalább 45 percet, az expressz változatnál 15-öt adj neki. Nyújtsd ki kézzel vékony karikára, majd pihentesd még addig, amíg a ragu elkészül. 

Ehhez a forró olajra dobd a hagymákat, majd mehet hozzá a hús, és ha az kifehéredett, a tejszín, a paradicsom és az ízesítők is. 

Tedd egy sütőpapírra a tésztát, kanalazd bele a kissé lehűlt ragut, majd mehetnek bele a sajtok is. Ezek után hajtsd félbe, zárd le és süsd negyedórán át a forró sütőben. 

 

A sertésnek helye van a modern konyhában
A sertésnek helye van a modern konyhában

Rengeteg oknak köszönhetően egyre tudatosabban étkezünk, ami jó hír. Korántsem jelenti azonban azt, hogy az olyan, hagyományos alapanyagoknak, mint a sertéshús, ki kéne kerülnie fogásaink közül. Az persze nem mindegy, milyen minőségű és eredetű hústerméket választunk - ebben segítünk.

Tovább »

Még több recept

Miért ne grillezhetnénk az avokádót?

Ahogy egy-egy karika ananász, úgy az avokádó is remek alap a grillezéshez. Később vajjal és levendulás mézzel kissé megkenve egy nyári csokifagyi alatt lesz finom, de fehérborecettel és frissen őrölt borssal grillezett paradicsom mellett is érdemes tálalnod, köretként.

július4., 06:04

Könnyű és vega: kapros-fokhagymás túrófasírt petrezselymes zöldborsóval

Jól illik hozzá egy adag jól megpirított, füstölt paprikás-csilis csicseriborsó, és a vörös pesto is remekül kíséri ezt az egyszerűen összedobható fogást.

július1., 06:04

Sárgabarackos-mandulás cobbler – akár egy mandulalikőr is elfér benne

Ha gyerek- és felnőttbarát verzióban egyszerre készítenéd, a mandulalikőrből csak a mellé kínált, frissen felvert tejszínbe kerüljön egy-két evőkanálnyi.

július2., 06:04

Hidegen és melegen is tökéletes: édes-csípős thai tésztasaláta

Ha szereted a csípőset, itt az idő, hogy bevállalj egy adagot ebből a tésztaételből, amihez vacsorára szerintünk nem is kell más, esetleg egy kis adag grillezett csípős-vajas garnélafarok.

július2., 06:04

Hideg libamáj hagymalekvárral, ahogy Kiskunhalason készítik

Krémes, ízes és abbahagyhatatlan.

július4., 06:04

Vegán hamis Mac&Cheese, ami tényleg sajtszószízű (glutén-, tej-, tojásmentes recept)

Amerika (és a fél világ) kedvenc sajtos tésztáját vegán verzióban is könnyű elkészíteni. Ráadásul még növényi sajt vagy más drága alapanyag sem kell hozzá. Glutén-, tej-, tojásmentes recept.

június29., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.