Ha még több zöldséggel tuningolnád a tölteléket, egy kevés vörösbab és kukorica is kerüljön bele.
Hozzávalók 3 személyre
- 30 deka darált marhahús
- 6 darab kicsumázott paprika (tv)
- 1 közepes darab vöröshagyma felkockázva
- ízlés szerint só, bors, római kömény, csili, füstöltpaprika-por
- 1 kisebb darab tojás
- 1 bögre rizs
- 15 deka sűrített paradicsom
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Ízesítsd a fűszerekkel külön-külön a húst és a paradicsomszószt is, és főzd meg félig a rizst. Dinszteld meg kissé a hagymát a hússal, majd a tojással és a rizzsel is keverd el, és töltsd meg vele a paprikákat. Ezek után állítsd a paprikákat egy kisebb lábasba a paradicsomszószba, és főzd készre kis lángon fedő alatt őket. (Ha nem lepi el, egy kevés vízzel öntsd fel.) Ha elkészültek, vedd ki a paprikákat, és egy kisebb tálba kanalazz a szószból. Keverd el a liszttel, és ezzel sűrítsd be a szószodat. Ha édesen szereted, egy kevés cukrot is adj hozzá.