Ha szereted a csípős, fűszeres ízeket, próbáld ki a töltött paprikát mexikói változatban!

Néhány fűszer és új szintre emelkedik a jól ismert töltött paprikánk.

Ha még több zöldséggel tuningolnád a tölteléket, egy kevés vörösbab és kukorica is kerüljön bele. 

Mindenféle paprikával finom.
Mindenféle paprikával finom.Azurita

Hozzávalók 3 személyre

  • 30 deka darált marhahús
  • 6 darab kicsumázott paprika (tv)
  • 1 közepes darab vöröshagyma felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, római kömény, csili, füstöltpaprika-por
  • 1 kisebb darab tojás
  • 1 bögre rizs
  • 15 deka sűrített paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

Ízesítsd a fűszerekkel külön-külön a húst és a paradicsomszószt is, és főzd meg félig a rizst. Dinszteld meg kissé a hagymát a hússal, majd a tojással és a rizzsel is keverd el, és töltsd meg vele a paprikákat. Ezek után állítsd a paprikákat egy kisebb lábasba a paradicsomszószba, és főzd készre kis lángon fedő alatt őket. (Ha nem lepi el, egy kevés vízzel öntsd fel.) Ha elkészültek, vedd ki a paprikákat, és egy kisebb tálba kanalazz a szószból. Keverd el a liszttel, és ezzel sűrítsd be a szószodat. Ha édesen szereted, egy kevés cukrot is adj hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek