Ezt az egyszerű sárgabaracklevest egy kevés mandulalikőrrel tettük még különlegesebbé

Nincs is jobb azoknál az ízekben gazdag és még csak nem is unalmas leveseknél, amiket néhány perc alatt, akár főzés nélkül is összedobhatunk egy-egy fárasztó hétköznap végén. Ha nyitott vagy a különleges ízkombinációkra, vagy a gyors ételek a kedvenceid, figyeld e heti receptjeinket, mert öt különleges, gyors levessel készültünk.

Ha nincs otthon a likőrből, anélkül is elkészítheted, ahogy egy nagy adag narancshéj és vaníliával sült céklacsipsz is jól áll neki.

Egy kis házi tejszín vagy akár vaníliás-narancsos habgaluska is tökéletes a tetején.
Egy kis házi tejszín vagy akár vaníliás-narancsos habgaluska is tökéletes a tetején.minadezhda

Hozzávalók

  • 3 deci amaretto – mandulalikőr (opcionális)
  • 4 darab sárgabarack felkockázva
  • 1 marék aszalt sárgabarack apróra vágva
  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 4 deci baracklé
  • 3 deci nem túl zsíros tejszín
  • néhány csepp citromlé
  • cukor ízlés szerint
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Keverj el egy turmixban alaposan minden hozzávalót az aszalt barackokon kívül, majd tálald tányérokba és halmozd a levesek közepére a barackokat. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek