Ha nincs otthon a likőrből, anélkül is elkészítheted, ahogy egy nagy adag narancshéj és vaníliával sült céklacsipsz is jól áll neki.
Egy kis házi tejszín vagy akár vaníliás-narancsos habgaluska is tökéletes a tetején.minadezhda
Hozzávalók
- 3 deci amaretto – mandulalikőr (opcionális)
- 4 darab sárgabarack felkockázva
- 1 marék aszalt sárgabarack apróra vágva
- 2 evőkanál sárgabaracklekvár
- 4 deci baracklé
- 3 deci nem túl zsíros tejszín
- néhány csepp citromlé
- cukor ízlés szerint
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés:
Keverj el egy turmixban alaposan minden hozzávalót az aszalt barackokon kívül, majd tálald tányérokba és halmozd a levesek közepére a barackokat.