Csípős, lecsós csirkemell füstölt tofuval – ezzel lesz még finomabb a csirkemell!

A csirkemell az egyik legnagyobb klasszikus: finom olvadt sajttal és paradicsommal, kirántva és joghurtban pácolva, grillezve is. Ezen a héten 5 új ruháját mutatjuk meg néhány kissé szokatlan, mégis finom változatban.

Kissé magyaros hangulatban készítettük el ezt a fitneszfogást, ami mellé egy nagy adag petrezselymes bulgur vagy egyszerű, hedonista változatban egy nagy szelet házi kenyér kerüljön. 

Hozzávalók

  • 3 darab paprika felkockázva
  • 2 darab (meghámozott) paradicsom felkockázva
  • 1 nagyobb darab vöröshagyma felkarikázva
  • 15 deka fülstölt tofu felkockázva
  • ízlés szerint só, bors, kömény, füstöltpaprika-por
  • 1 teáskanál vaj
  • 4 evőkanál étolaj
  • 4 darab csirkemellszelet
Recept idők

Egy evőkanál olaj és a vaj forró keverékén süsd készre a befűszerezett, szobahőmérsékletű húsokat, majd tedd félre pihenni a kész szeleteket. A maradék forró olajon puhítsd meg kissé a hagymát és a paprikát, majd add hozzá a paradicsom- és tofukockákat és fűszerezd a keveréket. Legvégül a lecsót kanalazd a hússzeletek tetejére.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek