Süsd a csirkét gyömbérrel és tálald mentával!

A csirkemell az egyik legnagyobb klasszikus: finom olvadt sajttal és paradicsommal, kirántva és joghurtban pácolva, grillezve is. Ezen a héten 5 új ruháját mutatjuk meg néhány kissé szokatlan, mégis finom változatban.

Gyömbérrel, mentával és akár egy kis mézzel új ízekkel készítheted el egyik kedvencünket, amihez köretként ázsiai üvegtésztát vagy akár fűszervajas pirítóst is kínálhatsz. A néhány perces móka végeredményeképpen a jól ismert csirkemell egy kicsit érdekesebb, egzotikusabb lesz. 

Ha a szabadban készíted, fűzd nyársa őket – akár néhány kocka ananász is mehet a húsfalatok közé.
Ha a szabadban készíted, fűzd nyársa őket – akár néhány kocka ananász is mehet a húsfalatok közé.wmaster890

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kis pohár görög joghurt
  • 4 nagy szelet csirkemell
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 1 kisebb csokor friss menta felaprítva
  • 2 evőkanál étolaj (és még egy kevés a sütéshez)
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkén és mentán kívül minden hozzávalót keverj el jól egymással, majd ebben pihentesd a hússzeleteket néhány órán át. Ha ezzel megvagy, egy kevés forró olajon süsd készre a húsokat néhány perc alatt, és a mentával megszórva tálald a szeleteket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek