Csirkés-zöldbabos stir fry egyszerűen – ehhez az egzotikus fogáshoz nem kell speciális boltba menned

A csirkemell az egyik legnagyobb klasszikus: finom olvadt sajttal és paradicsommal, kirántva és joghurtban pácolva, grillezve is. Ezen a héten 5 új ruháját mutatjuk meg néhány kissé szokatlan, mégis finom változatban.

Akár más zöldségekkel is készítheted ezt a különlegességet, és ha már unod a sima csirke-burgonya kombinációt, ezzel a néhány ázsiai fűszerrel bolondítsd meg.

Egy kevés rizzsel érdemes tálalnod.
Egy kevés rizzsel érdemes tálalnod.Alleko

Hozzávalók

  • 35 deka csirkemell felcsíkozva
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 20 deka megtisztított zöldbab
  • 3 evőkanál olaj (ha van otthon földimogyoró-olaj, azzal készítsd)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 teáskanál gyömbér lereszelve
  • ízlés szerint só, bors, csili
  • 0.5 darab biolime leve és héja
  • 3 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 2 szál újhagyma felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd a forró wokba az olajat, majd abba a fokhagymát és sorban a fűszereket és a húst. Ha kissé kifehéredett, add hozzá az újhagymát és a zöldbabot is, és néhány perc alatt puhítsd készre a húst és még kissé ropogósra a babot. Ha van otthon zeller, fafülgomba, káposzta, vágj azokból is a keverékhez, majd amikor elkészült, tálald a szezámmaggal a tetején.  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek