Ha szereted a különlegességeket, dobj össze ebből egy adagot, grillezz mellé padlizsánt, szórd meg fahéjjal, és kínáld egy kevés mazsolás bulgur mellé.
Langyos grillzöldségek és a húsok mellett a legfinomabb.Mediterranean
Hozzávalók
- 1 kiló meghámozott és felkockázott paradicsom
- 25 deka cukor
- 1 nagy evőkanál balzsamecet
- 1 csapott teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál só
- 1 darab vaníliarúd kikapart magja (elhagyható)
- 1 zacskó 3:1-ben zselésítő
Elkészítés:
Löttyints egy kis vizet a paradicsomok alá, főzd őket puhára, majd botmixerrel keverd simára. Ekkor add hozzá a fűszereket, az ízesítőket és a zselésítőt, majd legalább 5 percig hagyd főni még a keveréket. Ezek után töltsd az előkészített üvegekbe, amiket hagyj fejjel lefelé állni 10 percen át.