A csilis paradicsomlekvárt grillezett padlizsán és szárnyasok mellett szeretjük a legjobban

Öt különleges tavaszi és nyári dzsemet is hoztunk erre a hétre olyan ízkombinációkkal, amik nem feltétlenül megszokottak a kamrákban. Pedig érdemes egy kicsit fűszerezned a dzsemeket és lekvárokat – tökéletesek lesznek egy-egy puha kalácsszelet tetején, amerikai palacsintán sós vajjal, de akár salátaöntetekben is elférnek egy-egy kanállal a citrom és az olívaolaj mellett.

Ha szereted a különlegességeket, dobj össze ebből egy adagot, grillezz mellé padlizsánt, szórd meg fahéjjal, és kínáld egy kevés mazsolás bulgur mellé.

Langyos grillzöldségek és a húsok mellett a legfinomabb.
Langyos grillzöldségek és a húsok mellett a legfinomabb.Mediterranean

Hozzávalók

  • 1 kiló meghámozott és felkockázott paradicsom
  • 25 deka cukor
  • 1 nagy evőkanál balzsamecet
  • 1 csapott teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja (elhagyható)
  • 1 zacskó 3:1-ben zselésítő
Recept idők

Elkészítés:

Löttyints egy kis vizet a paradicsomok alá, főzd őket puhára, majd botmixerrel keverd simára. Ekkor add hozzá a fűszereket, az ízesítőket és a zselésítőt, majd legalább 5 percig hagyd főni még a keveréket.  Ezek után töltsd az előkészített üvegekbe, amiket hagyj fejjel lefelé állni 10 percen át. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek