Kicsit olaszos és nagyon nyári hangulatú étel, amit a legjobb, ha egy nagy adag zöldséges kuszkusszal vagy sáfrányos rizzsel tálalsz.
Hozzávalók 2 személyre
- 30 deka darált hús
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, fahéj, bazsalikom
- 0.5 darab tejbe áztatott zsemle
- 1 darab tojás
- mérettől függően 6-10 darab megtisztított paradicsom
- 1 bögre reszelt füstölt sajt
- 5 gerezd fokhagyma összetörve
Elkészítés:
Keverd el a húst a tojással és a zsemlével, majd fűszerezd ízlés szerint. A paradicsomok belsejét távolítsd el, és ha van otthon, egy kevés balzsamecettel kend le a darabokat kívül és belül. Helyezd őket egy kivajazott jénaiba, kend meg egy kevés fokhagymával elkevert olajjal mindegyiket.
Helyezz mindenikbe egy húsgolyót, és mérettől függően legalább fél óra alatt süsd készre őket a sőtőben alufóliával letakarva. Ekkor mehet rá a sajt – az alufóliát távolítsd el, és pirítsd rá úgy 10-15 perc alatt.