Vörösboros-borsos marináddal dobd fel a marha- és sertéshúsokat sütés előtt!

Van, amikor akad otthon néhány szelet szűzpecsenye, de olyan is, hogy csirkemell, hal, vagy egy-egy nagyobb padlizsán, vagy frissen sült gombaszelet kerül az asztalra tésztával, grillköretként vagy salátákba keverve. Akármelyikről legyen szó, egy nem mindennapi ízvilágú, fűszeres grillpác mindegyiket feldobja, csak néhány órán át kell ezekben állni hagynod a szeleteket. Ezen a héten olyan tippeket gyűjtöttünk, amikkel a legtöbb, egyszerű hússzeletet is különlegessé varázsolhatod.

Naná, hogy minden vörös húsnak jól fog állni ez a különleges grillpác. Ha egy adag balzsamecetes sültzöldség-salátát is készítesz mellé parmezánnal, akkor már nem is kell a tökéletes vacsorához semmi más, esetleg a megmaradt vörösborból egy-egy pohár.

Báránnyal is remek.
Báránnyal is remek.grandriver

Hozzávalók

  • 1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 2.5 deci vörösbor
  • 1 teáskanál rózsabors összetörve
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál vörösborecet
  • 1 evőkanál szójaszósz
Recept idők

Elkészítés:

Rázd össze egymással jól a hozzávalókat, majd legalább fél órán át pihentesd a keverékben a hússzeleteket. Sütés előtt sózd meg őket kissé, majd mehetnek a forró olajba vagy grillrácsra.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek