A banáncsipszet már ismered – egyik korábbi receptünkben mutattuk meg, hogyan készítsd el sütőben. Ha főzőbanánból, olajban csinálod, kevésbé lesz édes, és inkább a burgonyára hasonlít majd az íze. Akármelyik változatot is választod, egy kis Cayenne-borssal is küldd meg a tetejét, és ezt halmozd az ananászleves tetejére. Ha a csipsznél valami gyorsabbra vágysz, készíts vajjal és csilivel egy nagy adag banánragut a tetejére.
Hozzávalók
- 1 teáskanál kurkuma
- 30 deka friss ananász
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 csapott mokkáskanál só
- 1 evőkanál cukor (a gyümölcs édességétől függően lehet több)
- 2 csapott evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint bors és cayenne-bors
Elkészítés:
Pürésítsd a felkockázott ananászt, majd szűrd le és ízesítsd a fűszerekkel. Öntsd fel annyi hideg vagy forró vízzel (vagy kókusztejjel), amilyen állagot szeretnél, majd a kiválasztott levesbetéttel vagy tejszínnel díszítve tálald.