Gyors ananászleves kurkumával és csilis banáncsipsszel

Nincs is jobb azoknál az ízekben gazdag és még csak nem is unalmas leveseknél, amiket néhány perc alatt, akár főzés nélkül is összedobhatunk egy-egy fárasztó hétköznap végén. Ha nyitott vagy a különleges ízkombinációkra, vagy a gyors ételek a kedvenceid, figyeld e heti receptjeinket, mert öt különleges, gyors levessel készültünk.

A banáncsipszet már ismered – egyik korábbi receptünkben mutattuk meg, hogyan készítsd el sütőben. Ha főzőbanánból, olajban csinálod, kevésbé lesz édes, és inkább a burgonyára hasonlít majd az íze. Akármelyik változatot is választod, egy kis Cayenne-borssal is küldd meg a tetejét, és ezt halmozd az ananászleves tetejére. Ha a csipsznél valami gyorsabbra vágysz, készíts vajjal és csilivel egy nagy adag banánragut a tetejére.

Változatos levesbetétekkel még érdekesebb.
Változatos levesbetétekkel még érdekesebb.Yummy pic

Hozzávalók

  • 1 teáskanál kurkuma
  • 30 deka friss ananász
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 evőkanál cukor (a gyümölcs édességétől függően lehet több)
  • 2 csapott evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint bors és cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Pürésítsd a felkockázott ananászt, majd szűrd le és ízesítsd a fűszerekkel. Öntsd fel annyi hideg vagy forró vízzel (vagy kókusztejjel), amilyen állagot szeretnél, majd a kiválasztott levesbetéttel vagy tejszínnel díszítve tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek