Gyors ananászleves kurkumával és csilis banáncsipsszel

Nincs is jobb azoknál az ízekben gazdag és még csak nem is unalmas leveseknél, amiket néhány perc alatt, akár főzés nélkül is összedobhatunk egy-egy fárasztó hétköznap végén. Ha nyitott vagy a különleges ízkombinációkra, vagy a gyors ételek a kedvenceid, figyeld e heti receptjeinket, mert öt különleges, gyors levessel készültünk.

A banáncsipszet már ismered – egyik korábbi receptünkben mutattuk meg, hogyan készítsd el sütőben. Ha főzőbanánból, olajban csinálod, kevésbé lesz édes, és inkább a burgonyára hasonlít majd az íze. Akármelyik változatot is választod, egy kis Cayenne-borssal is küldd meg a tetejét, és ezt halmozd az ananászleves tetejére. Ha a csipsznél valami gyorsabbra vágysz, készíts vajjal és csilivel egy nagy adag banánragut a tetejére.

Változatos levesbetétekkel még érdekesebb.
Változatos levesbetétekkel még érdekesebb.Fotó: Yummy pic

Hozzávalók:

  • 1 teáskanál kurkuma
  • 30 deka friss ananász
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 evőkanál cukor (a gyümölcs édességétől függően lehet több)
  • 2 csapott evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint bors és Cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Pürésítsd a felkockázott ananászt, majd szűrd le és ízesítsd a fűszerekkel. Öntsd fel annyi hideg vagy forró vízzel (vagy kókusztejjel), amilyen állagot szeretnél, majd a kiválasztott levesbetéttel vagy tejszínnel díszítve tálald. 

7 laktató, gazdag leves vacsorára
7 laktató, gazdag leves vacsorára

Jöhet egy adag barna sörös-zelleres sajtleves?

Tovább »

Még több recept

Sültparadicsom-leves olasz hangulatban

Az olasz ételekkel nehéz tévedni, ez a leves is olyasmi, amit mindenki szeret. Tálalhatod olvasztott sajtos bagettel, olasz, napon szárított sonkával, de akár olívakrémes pirítóssal is.

február20., 06:00

Egy gazdag leves a hideg estékre: burgonyaleves póréhagymával és baconnel

Ha szeretnéd egy gazdag és nagyon finom burgonyalevessel kiváltani a vacsorát, ezt a póréhagymásat próbáld ki. Ha a baconnel (és a kalóriákkal) spórolnál, napon szárított sonkával a tetején érdemes tálalnod.

február4., 06:28

Gombaleves bulgurral – vajas pirítóssal szeretjük a legjobban

Ez a leves bulgurral még gazdagabb lesz, hát még akkor, ha a mellé kínált pirítósra egy nagy adag frissen tört rózsaborsot is szórsz. Percek alatt elkészül és remek vega fogás, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

február3., 06:04

Az amerikai palacsintád még finomabb lesz egy vékony szelet ananásszal

A palacsinta hagyományos formában is finom, de remek almával és még akár baconnel is. Ha te is ananászrajongó vagy, kóstold egy-egy vékony szelettel a közepén, majd tálald juharsziruppal vagy sós karamellszósszal.

február12., 06:04

Kóstoltad már a marokkói kuszkuszlevest?

Ha még nem próbáltad, év elején érdemes letesztelned ezt a marokkói hangulatú, kuszkuszos levest, ami akár nehezebb fogások előtt, akár önmagában, egy könnyű vacsoraként is tálalható.

január13., 06:04

Ez a gyors töltött krumpli segít, ha egy kicsit kevesebb húst ennél

Édesburgonyából és hagyományosból is nagyon szeretjük ezt a fogást, amit nálunk egy kis adag sült bacon és aromás kéksajt dob fel.

január7., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.