Ezt a kapros polentát akár grillezheted is – szárnyasok és halak mellett a legfinomabb

Tavasszal talán még jobb grillezni, mint nyáron: a klassz, szellős időben nem ég oda az ember talpa a betonhoz, így szívesebben ácsorgunk a tűz mellett a húsokat és a zöldségeket forgatva. És ha már húsok és zöldségek: van élet a cukkini-csirke kombón túl is, ezen a héten azt is megmutatjuk, milyen izgalmas köretek készülhetnek még a frissen sült grillhúsok mellé.

Ha szereted a nem mindennapi köreteket, tálalj a húsok mellé kapros polentát, amihez jól illik egy adag kecskesajt és úgy egy vödörnyi joghurtos uborkasaláta is.

A grillen is kapjon néhány percet.
A grillen is kapjon néhány percet.Bo Zaunders

Hozzávalók

  • 25 deka (instant) kukoricakása
  • 2 evőkanál puha vaj
  • 1 liter víz
  • ízlés szerint
  • 1 kisebb csokor friss kapor összevágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a sós vízben a kukoricadarát, majd add hozzá a kaprot. Egy tepsiben kend nagyjából egy centi vastagra, és hagyd megszilárdulni. Utána vágd téglalapokra, és ha szeretnéd, a grillen is adhatsz neki néhány percet. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek