Fehér csokis túrógombócok – desszertként és gyümölcslevesek mellé is tálalhatod

Jön a nyár, egyre esélyesebb, hogy egy-egy finom, hideg vagy melegen készült gyümölcsleves kerül az asztalra a fő fogások előtt, vagy akár vacsora helyett. Ahhoz, hogy ezek a könnyen elkészíthető levesek még tartalmasabbak legyenek, ezen a héten néhány olyan levesbetétet gyűjtöttünk össze, amik új szintre emelik a klassz, nyári leveseket.

Ez valami olyasmi, amivel egy egyszerű smoothie-ból is klassz, elegáns leves lehetne, ha a közepén tálalod egy-egy kanál mandulaforgáccsal. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentát vagy liofilizált gyümölcsöket is keverj hozzá. Nálunk ezúttal egészséges zabpehellyel készült.

Így fokozhatod a látványt.
Így fokozhatod a látványt.VeryOlive

Hozzávalók

  • 25 deka túró
  • 1 mokkáskanál
  • ízlés szerint édesítőszer (vagy cukor)
  • 0.5 tábla fehér csoki darabokra vágva
  • 7 deka zabpehely
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • 1 teáskanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A csokin kívül az összes hozzávalót dolgozd vizes kézzel jól formázható masszává, és adj a keveréknek negyedórát a hűtőben. Ha ezzel megvagy, fomázz gombócokat belőle, és nyomj mindegyik közepébe egy kis darab fehér csokit, majd lobogó vízben főzd őket addig, amíg a víz felszínére jönnek. Zabpehelybe, kókuszba vagy mandulaszeletekbe fogasd, ha elkészültek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek