Ez valami olyasmi, amivel egy egyszerű smoothie-ból is klassz, elegáns leves lehetne, ha a közepén tálalod egy-egy kanál mandulaforgáccsal. Ha még izgalmasabbá tennéd, mentát vagy liofilizált gyümölcsöket is keverj hozzá. Nálunk ezúttal egészséges zabpehellyel készült.
Hozzávalók
- 25 deka túró
- 1 mokkáskanál só
- ízlés szerint édesítőszer (vagy cukor)
- 0.5 tábla fehér csoki darabokra vágva
- 7 deka zabpehely
- 0.5 darab biocitrom héja
- 1 teáskanál tejföl
Elkészítés:
A csokin kívül az összes hozzávalót dolgozd vizes kézzel jól formázható masszává, és adj a keveréknek negyedórát a hűtőben. Ha ezzel megvagy, fomázz gombócokat belőle, és nyomj mindegyik közepébe egy kis darab fehér csokit, majd lobogó vízben főzd őket addig, amíg a víz felszínére jönnek. Zabpehelybe, kókuszba vagy mandulaszeletekbe fogasd, ha elkészültek.