Jól elférnek ebben a fagyiban a félbehagyott táblás csokik és a jobb sorsra érdemes zacskós kekszek, nem csoda, hogy nyáron olyan gyakran elkészítjük ezt az édességet, amilyen gyakran csak lehet. A gyerekeknek jégkrémformában fagyasztva is tökéletes, a felnőtteknek akár krémlikőrrel is turmixolhatod, így lesz belőle a nyári vacsorák mellett gyors és különleges desszert.
Hozzávalók
- 3 deci habtejszín
- 2.5 deci tej
- 20 deka porcukor
- 25 deka görög joghurt
- 1 evőkanál puha vaj
- 1 tábla kekszes csokoládé apróra törve (csoki- és kekszdarabokkal is helyettesítheted)
- 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés:
Verd fel a tejszínt, majd dolgozd el jól a többi hozzávalóval, és tedd a fagyigépbe. Ha pedig az nincs otthon, a masszát a csokidarabok nélkül fagyaszd egy éjszakán át, majd vágd össze, aprítógépben keverd simára, és ezek után keverd el benne a csokidarabokat.