Vörösboros málnasorbet – a kerti grillezés mellé tökéletes

A világjárvány közepén fagyizni azért nem a legegyszerűbb eljárni, és ha nincs otthon fagyigéped, akkor a klasszikusokról egy időre le kell mondanod. Ám a sorbet mindig tökéletes megoldás lehet, nemcsak azért, mert gyors, hanem mert gyümölcsökkel és gyümölcsragukkal klassz, egészséges desszertek válnak belőlük. Ezen a héten 5 sorbet- és semifreddotippet hoztunk azoknak, akikek hiányoznak a tavaszi fagyizások.

Ez a desszert akkor a legfinomabb, amikor lassan érni kezd a málna a kertben, és szedhetünk belőle egy kisebb kosárral. Ilyenkor érdemes a buli előtt egy nappal leszedni és lefagyasztani belőle egy adagot a másnapi édességhez.

Egy kis frissen felvert tejszínhab is elfér a tetején.
Egy kis frissen felvert tejszínhab is elfér a tetején.Annabelle Breakey

Hozzávalók

  • 50 deka málna
  • 3 nagy evőkanál porcukor
  • 1 deci vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

Pépesítsd a málnát, szűrd le, majd forrald össze a cukorral és a borral. Ha ezzel megvagy, a legegyszerűbb, ha jégkockatartóban fagyasztod le, és tálalás előtt egy aprítógépben töröd össze. Ha a magokat nem bánod a fagyidban, akkor csak fagyaszd le a gyümölcsöket, és a borral meg cukorral dolgozd össze aprítógépben tálalás előtt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek