Ez a fokhagymás-gyömbéres pác a csirkét és a halakat is klasszul feldobja

Gyömbért enni, azzal fűszerezni egyre jobb ötletnek tűnik, amióta sorra bukkannak fel a tanulmányok, amik igazolják előnyös hatását a vércukorszintre, köhögésre, fájdalmakra és gyulladásokra. Egy egyszerű limonádéba reszelve is remek, de ha még tovább fokoznád, figyeld e heti receptjeinket, amikben arra mutatunk tippeket, hogyan kerülhet a gyömbér még gyakrabban az asztalodra.

Tényleg bármelyik húsfélének jól áll ez a pác, ami annyira izgalmassá teszi majd a legunalmasabb csirkemellet is, hogy nem is kell mellé más, csak egy kis édes-csípős szósszal leöntött uborka vagy egy adag coleslaw és néhány szelet grillezett barna kenyér.

Szárnyasok és halak mellett is finom.
Szárnyasok és halak mellett is finom.rudisill

Hozzávalók

  • 4 gerezd lereszelt fokhagyma
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál lereszelt gyömbér
  • ízlés szerint cayenne-bors, só és frissen őrölt bors
  • 0.5 bögre olívaolaj
  • 0.5 darab lime héja és leve
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze alaposan a hozzávalókat, majd pácold a keverékben a húsokat egy éjszakán át. Másnap már grillezheted is a szeleteket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek