Lehet a rizsfelfújt is elegáns desszert: rizskoch szegfűszeges borsodóval, mazsolával és fahéjjal

A rizsfelfújtat bevetheted desszertként, de akár egy nehezebb leves után főételként is. Azért, hogy a kedvencetek ne legyen unalmas, ezen a héten 5 különleges változattal készültünk, és ha egy gyors, egyszerű változatra van szükség, arra is hoztunk egy egyszerű, bögrés receptet.

Ezt akár a vendégeknek is összedobhatod, ha valamikor a távoli jövőben újra lehet házibulikat és vacsorákat tartani. Addig is is gyakorolj a családon, talán nem fogják nagyon bánni. 

Hozzávalók 4 személyre

A felfújthoz

  • 1 bögre rizs
  • 1.5 bögre tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csapott evőkanál fahéj
  • 0.5 csésze mazsola
  • 2 mokkáskanál
  • 4 darab tojás

A sodóhoz

  • 5 deci fehérbor
  • ízlés szerint szegfűszeg
  • 2 darab tojás
  • 1 mokkáskanál
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 deka cukor
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tejben a rizst, és tedd félre hűlni. (Ha főzés közben úgy látod, hogy szükséges, adj még hozzá egy kis tejet.) A tojások fehérjét verd fel, a sárgáját pedig dolgozd el a cukorral, fahéjjal és a sóval. Keverd el a sárgáját a rizzsel és a mazsolával, majd óvatosan a fehérjét is dolgozd bele, tedd egy kisebb szilikon sütőformába, majd forró sütőben süsd addig, amíg kissé megpirul a teteje. 

A sodóhoz a tojásokat üsd egy kisebb lábasba, keverd el vele a cukrot, a lisztet és a sót. Öntsd fel a borral, és folyamatos keverés közben sűrűsítsd be. Miközben hűl, akkor is keverj rajta néhányat, és langyosan tálald az elkészült rizskoch tetején.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek