Pizza tárkonyos-citromos csikefalatokkal, cheddarral és olívával

Vannak, akik nem szeretik a paradicsomot, na de olyanok azért már tényleg csak nagyon kevesen akadnak, akik a pizzát ne szeretnék. Mi következik ebből? Számos olyan olvasónk lehet, aki szomjazza egy-egy különleges, paradicsom nélkül készült pizza receptjét, a kemény magról nem is beszélve, akik minden formájában falnák a pizzát, színárnyalatoktól függetlenül. Szóljanak a fanfárok, ezen a héten különleges fehér pizzákra hoztunk ötleteket!

Végre valami izgalmas a bolognai és a sonkás-kukoricás után.

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 nagyobb adag pizzatészta
  • 1 fél doboz natúr krémsajt
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 1 gerezd fokhagyma összetörve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb szelet csirkemell felcsíkozva, besózva
  • ízlés szerint tárkony, só, fehér bors
  • 0.5 bögre reszelt cheddar
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • 1 evőkanál zöld olívabogyó felkarikázva
Recept idők

Boltokban vásárolható pizzatésztaalappal is készülhet, de nálunk is találsz egyszerű, bögrés receptet.

Elkészítés:

Keverd el a sajtkrémet a tejföllel, majd ízesítsd a sóval, fokhagymával, borssal, tárkonnyal és citromjéjjal. A csirkét az olajban süsd készre, és ha elkészült, pakold meg vele a sajtkrémet, majd arra mehet a  reszelt sajt. Úgy negyedóra alatt, magas hőfokon, legalább 270 fokon süsd készre, majd szórd rá az olívákat. A tetejére jól illik a friss rukkola és citromfű keveréke. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek