Végre valami izgalmas a bolognai és a sonkás-kukoricás után.
Hozzávalók 1 személyre
- 1 nagyobb adag pizzatészta
- 1 fél doboz natúr krémsajt
- 1 nagy evőkanál tejföl
- 1 gerezd fokhagyma összetörve
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kisebb szelet csirkemell felcsíkozva, besózva
- ízlés szerint tárkony, só, fehér bors
- 0.5 bögre reszelt cheddar
- 0.5 darab biocitrom héja
- 1 evőkanál zöld olívabogyó felkarikázva
Boltokban vásárolható pizzatésztaalappal is készülhet, de nálunk is találsz egyszerű, bögrés receptet.
Elkészítés:
Keverd el a sajtkrémet a tejföllel, majd ízesítsd a sóval, fokhagymával, borssal, tárkonnyal és citromjéjjal. A csirkét az olajban süsd készre, és ha elkészült, pakold meg vele a sajtkrémet, majd arra mehet a reszelt sajt. Úgy negyedóra alatt, magas hőfokon, legalább 270 fokon süsd készre, majd szórd rá az olívákat. A tetejére jól illik a friss rukkola és citromfű keveréke.