Ha végiggondolnánk, hogy mit is nevezhetünk pontosan pestónak, ezt az isteni kulimászt biztosan megfosztanánk a nevétől, de a háta mögött így nevezik, így mi sem hívjuk másként. Olasz hangulatú hozzávaló lesz a tízperces móka vége, amit egy frissen kifőtt, házilag gyúrt tészta tetején, paradicsommal és rukkolával szeretünk a legjobban.
Szendvicseken is remek.ClarkandCompany
Hozzávalók
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 csapott teáskanál só
- 20 deka ricotta
- 1 nagy marék pirított fenyőmag
- 0.5 bögre reszelt parmezán
- néhány levél bazsalikom felaprítva
Elkészítés:
Főzd meg egy kevés vízben a fokhagymagerezdeket. Ha elkészült, törd össze aprítógépben a fenyőmagot, és dolgozd krémesre az összes hozzávalót. A legvégén ízesítsd sóval és a bazsalikommal.