Ha még nem próbáltad, itt az ideje, hogy összedobj egy adag fehér pestót!

Ezen a héten pestókat hoztunk, amiket azért szeretünk, mert húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. Ám nem kizárólag bazsalikomból, fenyőmaggal készülhet pesto, most azt is megmutatjuk, hányféle növényünk alkalmas még arra, hogy tökéletes alapja legyen a fűszeres keveréknek.

Ha végiggondolnánk, hogy mit is nevezhetünk pontosan pestónak, ezt az isteni kulimászt biztosan megfosztanánk a nevétől, de a háta mögött így nevezik, így mi sem hívjuk másként. Olasz hangulatú hozzávaló lesz a tízperces móka vége, amit egy frissen kifőtt, házilag gyúrt tészta tetején, paradicsommal és rukkolával szeretünk a legjobban.

Szendvicseken is remek.
Szendvicseken is remek.ClarkandCompany

Hozzávalók

  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott teáskanál
  • 20 deka ricotta
  • 1 nagy marék pirított fenyőmag
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • néhány levél bazsalikom felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg egy kevés vízben a fokhagymagerezdeket. Ha elkészült, törd össze aprítógépben a fenyőmagot, és dolgozd krémesre az összes hozzávalót. A legvégén ízesítsd sóval és a bazsalikommal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek