Maradékmentés profin: rukkolapesto

Ezen a héten pestókat hoztunk, amiket azért szeretünk, mert húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. Ám nem kizárólag bazsalikomból, fenyőmaggal készülhet pesto, most azt is megmutatjuk, hányféle növényünk alkalmas még arra, hogy tökéletes alapja legyen a fűszeres keveréknek.

Ha elkészültél vele, kanalazd egy forró, grillezett halloumi sajt tetejére, és tálald egy kis fahéjjal és sóval ízesített sült paradicsomszeletekkel. 

A pestoszépségverseny egyik dobogósa.
A pestoszépségverseny egyik dobogósa.smirart

Hozzávalók

  • 1 nagy csokor rukkola
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • néhány csepp citromlé
  • 0.5 deci olívaolaj
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • 1 marék pirított fenyőmag
Recept idők

Elkészítés:

Dobd az aprítógépbe a fenyőmagot, majd keverd krémesre a többi hozzávalóval. A legvégén ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek