Ilyen is van: diós reteklevélpesto

Ezen a héten pestókat hoztunk, amiket azért szeretünk, mert húsok mellett a salátákat, tésztaféléket és a grillzöldségeket is feldobják, de még egy egyszerű leveles tésztába csomagolva is tökéletesek egy-egy falatka sajttal. Ám nem kizárólag bazsalikomból, fenyőmaggal készülhet pesto, most azt is megmutatjuk, hányféle növényünk alkalmas még arra, hogy tökéletes alapja legyen a fűszeres keveréknek.

Nem csak arra jó ez a recept, hogy megments vele egy adag kidobásra szánt reteklevelet – valóban finom és aromás pesto készülhet belőle, ami akár egy pirítós tetején is tökéletes.

Pirítós tetején is tökéletes.
Pirítós tetején is tökéletes.gojak

Hozzávalók

  • 1 csokor sörreteklevél
  • 10 deka pirított dió
  • 1 kis kanál barna cukor
  • 1 nagy evőkanál citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 bögre grana padano vagy parmezán lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Daráld össze a diót a fokhagymával egy aprítógépben, majd mehet hozzá a többi hozzávaló, és attól függően, hogy mennyire szeretnéd olajosan, néhány evőkanál olívaolaj is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek