Ha az olasz konyha rajongója vagy, ne hagyd ki ezt a mozzarellás, bazsalikomos frittatát!

Ha reggelente te is a tojásban hiszel, vagy vacsorára dobnál össze valami egyszerűt, figyeld e heti receptjeinket, mert egy csomó izgalmas frittatával készültünk ezen a héten! Ezekben a receptekben az a legjobb, hogy ha megtetszik egy-egy ízkombináció, akár omlettként vagy rántottába keverve is készítheted, így is ugyanolyan finomak.

Ha még egy kevés szárított paradicsom is kerül bele és egy adag parmezán, akkor lesz a pizzaélmény extra szénhidrátok nélkül is.

Bármelyik kedvenc sajtodat ráolvaszthatod.
Bármelyik kedvenc sajtodat ráolvaszthatod.LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre

  • 1 kisebb csokor bazsalikom összevágva
  • 10 deka mozzarella fekarikázva
  • 0.5 bögre szárított paradicsom felaprítva
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • 8 darab tojás
  • 10 deka főtt, füstölt sonka felkockázva
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Fűszerezd a tojást és lazán verd fel, majd dobd bele a sonkát és a paradicsomokat. Kezdd el egy kevés olajon sütni, majd amikor a tojás a serpenyő pereménél már kezd összeállni, akkor mehet a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 10-12 perc alatt megsül.

Ha elkészült, adj még neki öt percet, és olvaszd a tetejére a mozzarellát. Amikor langyosra hűlt, szórd meg a parmezánnal és a friss bazsalikommal. Balzsamecettel meglocsolt paradicsomos salátával tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek