Ha nem ragaszkodsz a szabályokhoz, de akad még a húsvéti sonkából, ebbe a jó kis salátába érdemes felhasználnod. Nálunk szárzellerből készült, tejszínesen, és egy adag joghurtos-mézes-citromos pácban érlelt csirkecombbal tálaltuk.
Hozzávalók
- 0.5 darab fejes saláta leveleire szedve
- 2 darab alma felkockázva
- 2 szál szárzeller összevágva
- 2 marék dióbél
- 0.5 darab citrom
- 1 deci tejszín
- 1.5 deci majonéz
- ízlés szerint só és fehér bors
Elkészítés:
Facsard a citrom levét az almára, majd a zellert is csíkozd fel és add a keverékhez, majd egy kevés pirítás után a dióbeleket is. Egy másik tálban keverd össze a majonézt a tejszínnel, ízesítsd, és add a zöldségekhez. Tálald az egészet a salátaleveleken, és grillezz mellé egy-egy szelet húst. Aromás sajtokkal, szőlővel és avokádóval teheted még gazdagabbá ezt a salátát.