Ha az epret jobban szereted, abból is készíthetsz egy savanykás ragut a tepsiben sült bundás kenyér mellé. Hedonista változatban egy kevés frissen felvert tejszínhab és matchapor is jár az epres változat tetejére. A narancsoshoz friss narancsszeleteket és mandulatejből készült tejeskávét vagy kakaót kínálj.
Hozzávalók
- 1 nagy evőkanál puha vaj
- 5 deka cukor
- 1 mokkáskanál só
- 6 szelet fehér kenyér
- 1 deci tejszín
- 1 darab bionarancs héja (a tetejére)
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4.5 deci tej
- 4 evőkanál tojás
- 1 nagy evőkanál narancslekvár
Elkészítés:
Vajazz ki egy jénait, majd keverd el az összes folyékony hozzávalót és ízesítőt alaposan egymással. Mártogasd meg a keverékben a kenyérszeleteket, majd tedd őket a tálba egymás mellé, és öntsd le őket a maradék folyadékkal. Ha teheted, adj neki fél órát a hűtőben, majd süsd készre 35 perc alatt, és hagyd langyosra hűlni.
Felmelegített vajból, narancslekvárból, narancsléből és a gyümölcs héjából készíthetsz hozzá illő szirupot. Még jobb, ha friss gyümölcsökkel és pirított mandulaszeletekkel tálalod.