Lehet a bundás kenyér is különleges: fahéjjal, tejszínnel és naranccsal

Ha valamikor, akkor most akad idő egy-egy nagyobb villásreggelire, ami után általában délutánig meg sem éhezik az ember. Ha ti is összedobnátok egyet a hétvégén, 5 különleges recepttel segítünk abban, hogy valóban különleges legyen az alkalom.

Ha az epret jobban szereted, abból is készíthetsz egy savanykás ragut a tepsiben sült bundás kenyér mellé. Hedonista változatban egy kevés frissen felvert tejszínhab és matchapor is jár az epres változat tetejére. A narancsoshoz friss narancsszeleteket és mandulatejből készült tejeskávét vagy kakaót kínálj.

Friss gyümölcsökkel és mandulaszeletekkel a legfinomabb.
Friss gyümölcsökkel és mandulaszeletekkel a legfinomabb.Alexandra Grablewski

Hozzávalók

  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 5 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 6 szelet fehér kenyér
  • 1 deci tejszín
  • 1 darab bionarancs héja (a tetejére)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4.5 deci tej
  • 4 evőkanál tojás
  • 1 nagy evőkanál narancslekvár
Recept idők

Elkészítés:

Vajazz ki egy jénait, majd keverd el az összes folyékony hozzávalót és ízesítőt alaposan egymással. Mártogasd meg a keverékben a kenyérszeleteket, majd tedd őket a tálba egymás mellé, és öntsd le őket a maradék folyadékkal. Ha teheted, adj neki fél órát a hűtőben, majd süsd készre 35 perc alatt, és hagyd langyosra hűlni. 

Felmelegített vajból, narancslekvárból, narancsléből és a gyümölcs héjából készíthetsz hozzá illő szirupot. Még jobb, ha friss gyümölcsökkel és pirított mandulaszeletekkel tálalod. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek