A quiche alaptésztájához elég 20 deka lisztet, 1 tojást, 1 evőkanál hideg vizet, 12 deka vajat és egy kevés sót és cukrot összedolgoznod. Rapid vátozatban pedig csak bonts fel egy leveles tésztát hozzá. Házi tésztával linzeresebb, a boltival puhább lesz a végeredmény.
Hozzávalók
- 1 zacskó leveles tészta
- 5 kisebb tojás
- 1 bögre felkockázott sonka
- 1 deci tejszín
- 4 evőkanál csemegekukorica-konzerv
- 7 deka kecskesajt
- 1 bögre reszelt trappista
- 2 marék rukkola
- 1 evőkanál tejföl
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A leveles tésztát nyújtsd ki a piteformának megfelelő méretűre, majd tedd a formába. Villával szurkáld meg, és süsd elő 5-10 perc alatt előmelegített sütőben.
Közben a tojást a tejszínnel és a tejföllel keverd el, és ízesítsd sóval, borssal a keveréket. Add hozzá a sonkát, reszelt sajtot és a kukoricát, majd mehet a keverék a tésztára, majd a tojással összedolgozott tejszín és tejföl is. Süsd 160 fokon 25 percen át a sütőben, a kecskesajtot és a rukkolát frissen szórd a tetejére, miután langyosra hűlt.