Jöjjön még egy kis quiche, ezúttal kecskesajttal, sonkával és kukoricával

Ha valamikor, akkor most akad idő egy-egy nagyobb villásreggelire, ami után általában délutánig meg sem éhezik az ember. Ha ti is összedobnátok egyet a hétvégén, 5 különleges recepttel segítünk abban, hogy valóban különleges legyen az alkalom.

A quiche alaptésztájához elég 20 deka lisztet, 1 tojást, 1 evőkanál hideg vizet, 12 deka vajat és egy kevés sót és cukrot összedolgoznod. Rapid vátozatban pedig csak bonts fel egy leveles tésztát hozzá. Házi tésztával linzeresebb, a boltival puhább lesz a végeredmény. 

Házi tésztából linzeresebb, boltiból puhább a végeredmény.
Házi tésztából linzeresebb, boltiból puhább a végeredmény.MarkGillow

Hozzávalók

  • 1 zacskó leveles tészta
  • 5 kisebb tojás
  • 1 bögre felkockázott sonka
  • 1 deci tejszín
  • 4 evőkanál csemegekukorica-konzerv
  • 7 deka kecskesajt
  • 1 bögre reszelt trappista
  • 2 marék rukkola
  • 1 evőkanál tejföl
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsd ki a piteformának megfelelő méretűre, majd tedd a formába. Villával szurkáld meg, és süsd elő 5-10 perc alatt előmelegített sütőben.

Közben a tojást a tejszínnel és a tejföllel keverd el, és ízesítsd sóval, borssal a keveréket. Add hozzá a sonkát, reszelt sajtot és a kukoricát, majd mehet a keverék a tésztára, majd a tojással összedolgozott tejszín és tejföl is. Süsd 160 fokon 25 percen át a sütőben, a kecskesajtot és a rukkolát frissen szórd a tetejére, miután langyosra hűlt.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek