Savanyítsd a spárgát! Nagyon egyszerű az egész, és tökéletes a sült húsok mellé

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

Savanyítva is finom a spárga, főleg, ha van lehetőséged néhány szelet sajtot és húst grillezni mellé. Ezeken kívül már csak egy szelet pirítós és vörös pesto kell egy különleges és gyors vacsorához.

Minden adagnak lehet eltérő a fűszerezése.
Minden adagnak lehet eltérő a fűszerezése.Mallet Jean-FranÃois

Hozzávalók

  • 1 kiló zsenge spárga (zöld)
  • 1 liter víz
  • 2.5 deci ecet
  • 30 deka cukor
  • 5 deka
  • ízlés szerint mustármag, koriander, kapor, szemes bors, fokhagymagerezdek
Recept idők

Elkészítés:

A spárgát tedd üvegekbe, helyezd közé a friss kaprot és fűszereket, majd melegítsd össze a lé hozzávalóit, és ha langyosra hűlt, öntsd le vele a zöldségeket. A legfinomabb akkor, ha a hűtőben hagyod egy éjszakán át állni.

 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek