A póréhagyma a francia konyha egyik kedvenc alapanyaga, amit már az ókori egyiptomiak, a görögök és rómaiak is szívesen fogyasztottak. Az édesburgonyát pedig mi fogyasztjuk szívesen, akárcsak a kettő találkozásából létrejött klassz krémlevest.
Egy kevés tejszínnel díszítsd.AnnaPustynnikova
Hozzávalók 4 személyre
- 3 darab felkockázott édesburgonya
- 2 szál összevágott póréhagyma
- 1 liter alaplé
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál barna cukor
- só és bors ízlés szerint
- 2 deci tejszín
- 1 teáskanál kurkuma
Elkészítés:
Puhítsd meg kis lángon a forró vajon a hagymát, majd mehet hozzá az édesburgonya és az alaplé is. Ha a zöldségek puhára főttek, add hozzá a tejszínt és botmixerrel pürésítsd a keveréket. Kóstold meg és ízesítsd a kurkumával, a barna cukorral, majd sóval és borssal, ha szükséges.