Egy kedvencünk új formában: póréhagymás-kurkumás édesburgonya-krémleves

Egy kis póréhagymát is adtunk ehhez a leveshez, ami nemcsak klassz ízekkel tuningolta fel, hanem hasznos hozzávalókkal is.

A póréhagyma a francia konyha egyik kedvenc alapanyaga, amit már az ókori egyiptomiak, a görögök és rómaiak is szívesen fogyasztottak. Az édesburgonyát pedig mi fogyasztjuk szívesen, akárcsak a kettő találkozásából létrejött klassz krémlevest.


 

Egy kevés tejszínnel díszítsd.
Egy kevés tejszínnel díszítsd.AnnaPustynnikova

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 darab felkockázott édesburgonya
  • 2 szál összevágott póréhagyma
  • 1 liter alaplé
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál barna cukor
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 deci tejszín
  • 1 teáskanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg kis lángon a forró vajon a hagymát, majd mehet hozzá az édesburgonya és az alaplé is. Ha a zöldségek puhára főttek, add hozzá a tejszínt és botmixerrel pürésítsd a keveréket. Kóstold meg és ízesítsd a kurkumával, a barna cukorral, majd sóval és borssal, ha szükséges. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek