Ha szeretitek a kakaós csigát, próbáljátok ki ezt a csokis kalácsot, ami egy kicsit olyan, mintha iskolás kedvencünk családi változata lenne. Jut belőle mindenkinek, és még másnap is finom.
Hozzávalók
A tésztához
- 60 deka liszt
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 csapott teáskanál só
- 5 deka élesztő
- 3 evőkanál étolaj
- 4 deci langyos tej
- 4 darab tojássárgája (plusz egy a kalács lekenéséhez)
- 8 deka cukor
A töltelékhez
- 25 deka puha vaj
- 20 deka cukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 1 mokkáskanál só
Elkészítés:
Az élesztőt futtasd fel úgy 10 perc alatt a tej és a cukor keverékében.
A tészta többi hozzávalóját tedd egy tálba, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket, gyúrd össze alaposan, és hagyd egy órát meleg helyen pihenni.
Egy óra elteltével a tésztát lisztezett deszkán alaposan gyúrd át, majd oszd hat (vagy három) kis bucira, azokat pedig nyújtsd hosszúkás téglalapokra.
A töltelék hozzávalóit alaposan keverd el egymással és kend meg vele a téglalapokat, majd tekerd fel szorosan, mint egy piskótatekercset. Ezek után már csak az maradt hátra, hogy a hengerekből két (vagy egy nagy) kalácsot fonj. Ezeknek is adj még fél óra pihenőt, majd forró tepsiben süsd készre őket mérettől függően úgy fél óra alatt.