Ez a spárgaquiche egy kis parmezánnal és szárított paradicsommal lesz az igazi

Ez a spárgaszezon is ideért, még ha nem is talált minket úgy, mint tavaly. Nekünk viszont nincs okunk megfeledkezni róla, így erre a hétre olyan spárgás finomságokat gyűjtöttünk, amik egy kicsit különlegesebbek megszokott és jól ismert receptjeinknél.

A quiche jó kis tartalmas francia tojásos étel, aminél nincs is jobb egy késő délelőtti bruchhoz. Úgy hangzik, mint egy nehezen összeállítható étel, pedig valójában nincs vele sok munka, hacsak azt nem számítjuk bele, hogy ki kell várnunk, amíg langyosra hűl. Remekül elrejthetők benne az előző napról maradt sülthús-szeletek is.

A spárga akár nagyobb darabokban is belekerülhet.
A spárga akár nagyobb darabokban is belekerülhet.LauriPatterson

Hozzávalók

A tésztához

  • 20 deka liszt
  • 12 deka hideg, felkockázott vaj
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 darab tojás
  • 1 nagyobb evőkanál hideg víz

A töltelékhez

  • 1 kisebb csokor összevágott spárga
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 gerezd felaprított fokhagyma
  • 1 marék összevágott aszalt paradicsom

A tojásos réteghez

  • 5 darab tojás
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 deci tejszín
  • 1 evőkanál tejföl
  • só, szerecsendió és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el a tészta hozzávalóit robotgéppel, majd nyújtsd vékonyra és tedd a kivajazott formába. Szukáld meg egy kicsit, és 190 fokon süsd elő negyedórán át. 

A töltelékhez a forró zsiradék keverékén puhítsd meg a spárgát a fokhagymával, majd ha ezzel megvagy, keverd el benne a szárított paradicsomot és sózd meg egy kicsit. 

Ez a keverék mehet a tésztára, majd arra a tojásos réteg alaposan eldolgozott hozzávalói. 170 fokos sütőben úgy 25 perc alatt lesz kész. Ha gazdagítani szeretnéd, baconkockákkal és reszelt ementáli sajttal dobd fel. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek