A quiche jó kis tartalmas francia tojásos étel, aminél nincs is jobb egy késő délelőtti bruchhoz. Úgy hangzik, mint egy nehezen összeállítható étel, pedig valójában nincs vele sok munka, hacsak azt nem számítjuk bele, hogy ki kell várnunk, amíg langyosra hűl. Remekül elrejthetők benne az előző napról maradt sülthús-szeletek is.
Hozzávalók
A tésztához
- 20 deka liszt
- 12 deka hideg, felkockázott vaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 1 darab tojás
- 1 nagyobb evőkanál hideg víz
A töltelékhez
- 1 kisebb csokor összevágott spárga
- 1 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál puha vaj
- 2 gerezd felaprított fokhagyma
- 1 marék összevágott aszalt paradicsom
A tojásos réteghez
- 5 darab tojás
- 2 evőkanál reszelt parmezán
- 1 deci tejszín
- 1 evőkanál tejföl
- só, szerecsendió és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Dolgozd el a tészta hozzávalóit robotgéppel, majd nyújtsd vékonyra és tedd a kivajazott formába. Szukáld meg egy kicsit, és 190 fokon süsd elő negyedórán át.
A töltelékhez a forró zsiradék keverékén puhítsd meg a spárgát a fokhagymával, majd ha ezzel megvagy, keverd el benne a szárított paradicsomot és sózd meg egy kicsit.
Ez a keverék mehet a tésztára, majd arra a tojásos réteg alaposan eldolgozott hozzávalói. 170 fokos sütőben úgy 25 perc alatt lesz kész. Ha gazdagítani szeretnéd, baconkockákkal és reszelt ementáli sajttal dobd fel.